LADEN

Typ om te zoeken

TSMC beter dan verwacht

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

TSMC beter dan verwacht

De chipmaker uit Taiwan heeft dankzij AI vraag naar chips een beter eerste kwartaal gedraaid dan analisten verwacht hadden.
Daarop heb ik even naar de grafiek gekeken. Immers, als analisten zich echt laten verrassen, dan zou de koers ook wel achtergebleven zijn.
Dat bleek dus totaal niet het geval. De koers staat bijna op het hoogste punt ooit.
Analisten mogen dan iets te lage verwachtingen hebben gehad, maar beleggers herkenden wel dat dit bedrijf op een goede plek in de markt zit.
Een belegging in deze aandelen kent wel risico’s. Niet alleen de hoogste koers ooit die dichtbij is, maar het bedrijf is op Taiwan gevestigd. President Xi van China heeft al aangegeven dat hij het “probleem” Taiwan binnen vijf jaar opgelost wil hebben.
Dat zou inhouden, binnen vijf jaar een inval van China en dus openlijke oorlog in Taiwan. Grote kans dat daarmee ook oorlog met de VS, Japan, Australië en mogelijk meerdere buurlanden gaat ontstaan.
Het moet Xi nu al heel duidelijk gemaakt worden dat de aanval op Taiwan voor China onacceptabel duur gaat worden.
Lukt dat? De VS heeft in november verkiezingen. Daar zal veel van afhangen. Biden is duidelijk naar China toe. Zou de andere kandidaat winnen, dan kan China wel eens haar kans schoon zien.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *