LADEN

Typ om te zoeken

The Internet of Things

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

The Internet of Things

internet

Is deze ontwikkeling iets waar we op zitten te wachten?
Toen de mobiele telefoon uitgebracht werd, toen waren er veel mensen die het nut niet zagen van een telefoon bij je hebben. Je kan toch ook gewoon naar iemand toegaan?
Nu kunnen we niet zonder meer (denken we).
Maar wil je serieus je koffiezetapparaat aanzetten vanaf de bank, zodat je een keertje minder hoeft te lopen? Moet je koelkast voor je bijhouden wat je moet kopen en wat over tijd dreigt te raken? Is dat werkelijk een verrijking van je leven en een meerwaarde waar je niet zonder meer kan?
Ondertussen wordt Internet steeds gevaarlijker. Iemand aan de andere kant van de wereld kan lopen klungelen met je huisverwarming en kan de remmen van je auto uitschakelen. De kans dat het gebeurt is niet groot, maar het is al aangetoond dat het kan en vrij moeilijk is het door het geklungel van de fabrikanten niet eens.
Heel je huis zou straks aan Internet moeten hangen want och je zou zelf toch maar iets kunnen vergeten…

internet
Is de toenemende stupiditeit van mensen een gevolg of een oorzaak van the Internet of Things?
We willen minder opstaan en minder denken, maar ondertussen gaan we wel sporten en actief op Internet denkspelletjes doen om de hersenen te trainen. Iets zegt me dat het in feite lood om oud ijzer is. Als je TIoT in je huis brengt, dan moet je gaan sporten en denkspelletjes doen en hou je TIoT buiten je huis, dan kost dat je meer tijd, maar je hoeft niet te gaan sporten en je hoeft geen denkspelletjes te doen om je hersenen een beetje actief te houden.
Ik ben er wel uit. TIoT komt er bij mij slechts heel beperkt in. Ik heb mijn verwarming en mijn zonnepanelen aan het Internet hangen, maar er zal nog heel wat water door de Rijn stromen voor ik ooit mijn koelkast en koffiezetapparaat van een ‘onmisbare’ Internet functie ga voorzien.

Tags

3 Reacties

 1. Maurice 19 november 2018

  IoT heeft ook een goede ontwikkeling. Denk aan motor’s, machines, stukken spoor ed. die zichzelf continue monitoren en bij afwijkingen verzoeken om onderhoud of inspectie. Nu worden dergelijke zaken periodiek onderhouden en/ of gecontroleerd. Met IoT kan je een signaal krijgen wanneer het nodig is.

  Beantwoorden
 2. william 19 november 2018

  Inmiddels ook je auto aan t internet, de ticket machine op t station of bij de apotheek. pas dan ook maar op voor je smart tv.
  Het idee-fixe van het koffieapparaat en de koelkast belemmert je (denk ik ) in de realiteit van de ontwikkeling.
  Je wilt toch de warmtepomp kunnen monitoren (of je onderhoudsbedrijf) ?
  De ontwikkeling van het leasen van duurzame goederen is niet te stoppen en daarbij is IoT onmisbaar. (even grote stappen snel thuis)
  Kortom het door een komiek belachelijk maken van IoT (die koelkast) doet tekort aan de oneindige mogelijkheden.
  verkeerslichten, toerit systemen, ziekenhuis apparatuur, bewaking apparatuur en als ik op het internet ga zoeken wordt de lijst vast veel langer.

  Beantwoorden
  1. pieter 21 november 2018

   Het belachelijk maken van overbodige IoT is toch altijd maar beter dan de KZOP ‘activisten’ overdreven aandacht te geven door de MSM. Dan valt er nog wat te lachen.
   Trouwens zo’n filmpje heb ik nog niet bekeken, heb je een linkje daarvan misschien?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *