LADEN

Typ om te zoeken

Tesla waardering

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tesla waardering

Tesla

Ik schreef er recent al over en ik blijf er bij. Tesla gaat naar een koers van $1000 per aandeel, maar de kans is dan in mijn ogen behoorlijk groot dat de koers daarna 50% of meer terug gaat vallen.
De gekte is namelijk compleet qua waardering.
De vraag is immers of het bedrijf wel genoeg auto’s kan bouwen er er genoeg winst op kan maken om ooit de huidige waardering te rechtvaardigen. Autofabrikanten hebben wat dat betreft al meer dan 100 jaar geschiedenis en ooit stond Ford op een vergelijkbaar punt. Op dat moment was de helft van de auto’s in de wereld een Ford.
Nu is de helft van de elektrische auto’s een Tesla en Ford heeft nu een waardering die slechts 20% is van die van Tesla. Tesla is immers 155 miljard waard en Ford 32 miljard.
Die extreme waardering blijft niet zo.
Daarbij kost het steeds meer moeite om de batterij onderdelen bijeen te krijgen. Daar waar je dan ziet dat ze hoekjes gaan afsnijden zien we het terug in ontploffende batterijen. Vraag Samsung maar wat dat (kortstondig in het beste geval) met je naam en reputatie en beurskoers kan doen.
Een enkele brandende Tesla is geen probleem, maar als die auto’s in grotere hoeveelheden spontaan in brand vliegen, dan ontstaat er wel degelijk een probleem.
Ook het Corona virus kan het bedrijf raken.
Ondertussen gisteren weer een forse koersstijging. Het aandeel sloot maar liefst 58 dollar hoger op 858 dollar per aandeel. Die $1000 per aandeel kan dan wel eens heel snel gehaald gaan worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *