LADEN

Typ om te zoeken

Tesla of Twitter fiasco?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tesla of Twitter fiasco?

Elon Musk kocht Twitter voor 44 miljard dollar en dat is waarschijnlijk dubbel de prijs die redelijk had kunnen worden genoemd. Aandeelhouders van Twitter hadden in feite geluk dat Musk bereid was om toch nog 44 miljard dollar te geven voor het bedrijf.
Maar… Er zijn nu ook veel ontevreden Tesla aandeelhouders.
Mede door het gerommel rondom Twitter is Tesla in de hoek gekomen waar de koers klappen vielen. De koers van Tesla begon in 2022 rond de 400 dollar per aandeel. Het aandeel staat nu op een koers onder de 160 dollar.
Er gingen vele honderden miljarden aan beurswaarde verloren.
Gezien de dalingen bij andere grote bedrijven is dat niet alleen aan Elon Musk toe te schrijven, maar zijn gehannes rondom Twitter en zijn hang naar ultra rechts gedachtegoed waaronder Qanon onzin doen het aandeel Tesla geen goed.
De vraag is of de aandeelhouders van Tesla dit blijven pikken zonder dat ze rechtszaken gaan beginnen.
Immers kan je naar mijn idee wel aantonen dat Tesla op dit moment een CEO mist. Musk is immers bezig om Twitter boven water te houden en dat vreet tijd, terwijl hij er nog niet al te succesvol in lijkt te zijn.
Zou Tesla niet een eigen CEO mogen verwachten? Een CEO dit zich niet laat afleiden door ego aankopen en pers zichtbaarheid.

Ik maakte een short video eerder deze week. Kijk deze hier:

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *