LADEN

Typ om te zoeken

Tesla cijfers bespreking

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tesla cijfers bespreking

De omzet viel me niet tegen, maar we zien nu toch wel wat versoberingen bij Tesla. Zo is de winstmarge snel aan het verdampen. Zes rondes van prijsverlagingen beginnen hun tol te eisen. Tesla wil met de prijsverlagingen de concurrentie laten bloeden, maar het voelt toch zelf ook de pijn.

De omzet was 23,33 miljard en dat fractioneel onder wat analisten verwacht hadden.

De winst was één cent minder dan verwacht. De omzet was wel 24% hoger dan een jaar geleden, maar bleef wel onder de 4e kwartaal omzet.

Analisten hadden een winst van 3,03 miljard verwacht en het werd uiteindelijk 2,9 miljard.

Het zat er niet ver naast, maar als je gewend bent dat je verwachtingen keer op keer worden overtroffen, dan komt het hard aan als dat een keer niet het geval is. Dat zelfs je verwachtingen niet gehaald worden is dan helemaal een schok.

Het aandeel Tesla ging woensdag nabeurs met 6% onderuit. Gisteren verloor het aandeel uiteindelijk bijna 10% aan waarde. Dat komt neer op een 50 miljard verdamping van de beurswaarde. Veel autofabrikanten zijn niet eens zo veel waard!

Realiseer je als belegger dat de winst van Tesla ten opzichte van een jaar geleden met 20% daalde… Dat als gevolg van de prijsverlagingen die Tesla doorvoerde.

Het is een pracht van een bedrijf, maar er beginnen enkele kwetsbaarheden zichtbaar te worden. Elon Musk is er daar één van.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *