LADEN

Typ om te zoeken

Teleurstellend resultaat Ron Paul

Beleggers Nieuws

Teleurstellend resultaat Ron Paul

Gisteren werd in een laatste poging om een ‘gewenste’ kandidaat meer stemmen te geven bijzonder veel aandacht gegeven aan Rick Santorum, een kandidaat die tot dan toe op zijn best tot de middenmoot behoorde. Hij bungelde lange tijd helemaal onderaan de peilingen.

Op onder andere CNBC een uitgebreid interview en vooral ook veel aandacht. Het heeft geholpen, want ineens is hij het die nu nek aan nek met de beoogde winnaar Romney gaat. Zo zie je maar dat TV een zeer machtig medium is.
In dit mediageweld heeft Ron Paul het niet kunnen redden. Romney en Santorum hebben ieder 25% van de stemmen, met slechts enkele stemmen verschil en Ron Paul blijft nu teleurstellend steken op 21% van de stemmen.
Jammer, want een wake-up call was goed voor Amerika geweest.
Ron Paul werd gisteren ook weer zwart gemaakt op Internet, waarbij zijn “niet mee bemoeien” politiek wordt uitgelegd als “isolationistisch”. Dat laatste is in Amerika een vies woord geworden omdat die politiek er twee keer toe leidde dat Amerika vervolgens een wereldoorlog in moest. Dat het land daarna in feite constant in oorlog is, dat staat er volgens veel Amerikanen los van.

De Republikeinse kiezers hadden in feite de keuze uit 3 ‘soorten’ kandidaten. Religieus conservatieven, politiek conservatieven en Ron Paul. Vooralsnog lijken de Republikeinse kiezers te gaan voor de politiek conservatieven. Dit houdt in feite in, voortzetten van de huidige politiek zoals Bush, Reagan en laten we eerlijk zijn, Obama…
De crisis heeft de Republikeinen blijkbaar nog niet geraakt. Ze willen nog altijd niet gaan voor de drastische aanpak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *