LADEN

Typ om te zoeken

BP gaat Halliburton aanklagen

Beleggers Nieuws

BP gaat Halliburton aanklagen

Het is geen verrassing. Na de olieramp betaalde BP in alle opzichten voor de milieuramp in de Golf van Mexico. Anderen partners in de ramp ontliepen de dans omdat ze Amerikaanse bedrijven zijn.
De schuld werd door Amerika immers graag gelegd bij een buitenlands bedrijf.

Uit het onderzoek dat volgde bleek dat BP weliswaar een verantwoordelijkheid had, maar dat de producten die tot de ramp geleid hadden haar waren aangeleverd door Amerikaanse bedrijven, waaronder Halliburton.
Uit zichzelf heeft Halliburton geen initiatief genomen om mee te betalen aan de ramp. Men wil naar de eigen aandeelhouders toe waarschijnlijk niet als Sinterklaas overkomen. De strijd gaat dus via de rechter en gaat daarmee naast de opruimkosten ook nog heel veel juridische kosten en tijd vreten.
Heel jammer, want het lijkt mij toe dat Halliburton een verantwoordelijkheid heeft.
BP heeft 20 miljard gereserveerd voor de kosten.
Halliburton heeft overigens, geheel in stijl met het bovenstaande, alle bewijsmateriaal betreffende het volgens BP ondeugdelijke beton laten vernietigen. Halliburton klaagde daarom BP aan voor laster, want de vernietiging was volgens Halliburton niet illegaal. Op het moment dat Halliburton het materiaal afvoerde, was het volgens Halliburton niet verdacht. (Alsof je na zo’n ramp niet ALLES zou moeten bewaren tot na het onderzoek)
Ook met Transocean, de eigenaar van het boorplatform, zijn door BP nog geen vergoedingsafspraken getroffen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *