LADEN

Typ om te zoeken

Tegenvallers in de vastgoedmarkt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tegenvallers in de vastgoedmarkt

vastgoed

Ik ben enorm enthousiast over de vastgoedmarkt in Detroit, maar waarom heb ik het dan toch over tegenvallers in de vastgoedmarkt?
De reden is simpel… Door de Corona crisis is alles veel minder snel en makkelijk gegaan als dat ik verwacht had. Zo had het appartementencomplex al in mei 2020 opgeleverd moeten worden. Nu hoop ik dat we mei 2021 gaan halen…
Het is dat is het pand vrijwel gratis kon verkrijgen, anders was dit een financiële ramp geworden. Nu heb ik ‘slechts’ een jaar financieringskosten extra. De belastingen op het pand zijn gelukkig nog wel heel laag, want door de renovatie staat het bij de gemeente nog als ruïne in de boeken.
Ik kocht het immers als een ruïne.
Ook de renovatie van de door mij gekochte huizen verliep heel veel trager. Sommige huizen staan een jaar na aankoop nog leeg. Er zijn geen vaklieden te krijgen die er aan kunnen werken. De hele lente en zomer kregen ze meer uitkering dan loon. Neem ze het dan maar eens kwalijk dat ze liever de uitkering pakken.
Er wordt wel gewerkt en iedere zoveel weken heb ik weer een nieuw huis in mijn verhuur portefeuille. Vaak is zo’n huis eerder verhuurd dan het opgeleverd is. De vraag naar mijn woningen is werkelijk enorm en blijft enorm. Daarom steekt het zo dat ik nog zeven woningen leeg heb staan omdat er nog werk aan te verrichten is.
Ook heb ik nu meer te maken met huurders die niet (op tijd) kunnen betalen. In één geval betreft het iemand die het er echt om doet. Ik heb besloten om die niet alleen uit te laten zetten (zodra dat weer kan, want de uitzettingen zijn al meer dan acht maanden opgeschort) maar ook op de persoon in kwestie aan te klagen. Dat deed ik tot op heden nooit, maar deze persoon doet het er om, en dan zet ik er een bloedhond advocaat op. Die advocaat krijgt 30% van de opbrengst. Mijn huurder heeft gewoon werk en kan wel betalen, maar weigert simpelweg omdat hij nu toch niet uitgezet kan worden. Wat hij zich niet realiseert, is dat is via de rechter dus wel nabetaling EN verlies van rente kan gaan eisen.

Dit alles maakt dat ik zelf nog geen winst heb gemaakt. De huizen draaien al wel iets beter dan break even, maar het appartementencomplex is uiteraard een bleeder, want er is nog geen enkele inkomstenpost te melden.

Detroit Vastgoed

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *