LADEN

Typ om te zoeken

Sparen in 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Sparen in 2020

rendement, rentement

In mijn jeugd was er de zilvervloot spaarrekening. 8% rente EN een bonus als je het vier jaar had volgehouden. Wist ik veel van inflatie. Ik was de koning te rijk hoeveel geld ik als tiener uiteindelijk had! Ik heb alle jaren maximaal (480 gulden) gespaard.
De jeugd van nu kent dat niet, want sparen levert nul procent rente op.
Dus geven ze het geld maar uit.
Ze leren niets over “geld maakt geld”.
Ze weten niet wat “De duvel schijt op de grote hoop” inhoudt.
Om met het eerste te beginnen, geld maakt geld… Dat gaat niet op als je geld geen rendement maakt. In het geval van een spaarrekening zou dat eigenlijk rentement moeten heten, maar dat terzijde.
Mijn persoonlijke spaargeld (12.500 euro momenteel) doet nu naar schatting ongeveer 13% rentement… Netto, zonder risico.
Het is werkelijk belachelijk zo’n hoog rendement. Het nadeel is, het is beperkt opvraagbaar.
Ik heb nu ongeveer 12.500 euro op die rekening staan en iedere dag komt er grofweg 11 euro vrij. 4 euro daarvan is rente. (Ik heb al eerder geschreven, dat ik privé niet veel waard ben. Zakelijk is een ander verhaal, ik hou graag mijn vermogen in de zaak.)
Ik krijg dus vanuit die 12.500 4 euro rente PER DAG.
Daar kan ik nog niet van leven, maar stel even dat ik blijf sparen en straks 10x zo veel geld op die rekening heb staan.
120.000 euro… 13% rente. Dat is grofweg 15.500 euro per jaar. Dat komt neer op 40 euro per dag aan rente.
Dat is al een ander verhaal.
Nu lijkt 120.000 wel veel, maar als je het sparen even weet vol te houden EN als je de nu ontvangen rente ook nog even blijft herinvesteren, dan gaat het in de loop van de jaren tellen.
Met 13% rente zou je met 250.000 euro spaargeld al kunnen rentenieren…
Als je het zo bekijkt, is het dan niet interessant om eens te kijken naar 13% rente?

Maar wat is dan het spreekwoord “De duvel schijt op de grote hoop?” en waarom noem ik het hier?
Meevallers komen vooral voor bij mensen die al veel mee hebben. Als jij kan rentenieren van je vermogen, dan heb je veel meer tijd om rond te kijken naar leuke dingen en mooie kansen. Iemand die dan van afstand kijkt, die ziet dat jij steeds weer met de leukste deals weg weet te lopen. Geen wonder, want anderen moeten 40 uur werken voor een baas en komen moe thuis. Jij zit de hele dag leuke dingen te doen en het lijkt wel alsof mooie kansen alleen maar jouw kant op rollen.
Dát is ook één van de voordelen van rentenieren. Dat is iets dat je niet in een rentepercentage kan wegzetten.

Kijk hier naar meer (Nederlandstalige) informatie over de opzet. (Site is door mijzelf opgezet en niet door de aanbieder)

Open hier uw account

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *