LADEN

Typ om te zoeken

Sparen gaat geld kosten

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Sparen gaat geld kosten

Eigenlijk kost sparen al jaren geld, maar nu gaat het steeds duidelijker worden. Zelfs bedrijfsobligaties gaan al negatieve rente rekenen. Je mag blij zijn dat je je geld er als belegger in mag stoppen…
Totale gekte, maar dat is de norm tegenwoordig.

Het spreekt voor zich dat dit een keer ten einde komt en zo’n moment is nooit een slap momentje. Het gaat knallen en niemand weet wat er zich dan na de knal gaat afspelen.
Wat te doen met uw geld?
Ik heb er al vaker over geschreven… Investeer bijvoorbeeld in uw eigen energie opwekking. Of investeer in het zuiniger maken van uw huis. Die investering gaat zich de komende jaren terugverdienen omdat uw maandlasten dan gaan dalen.
Ik schrok er recent van. Mijn huis is in 1993 gebouwd met de toen geldende isolatiedikte van 6 centimeter. Daar lachen ze nu om. De norm is nu 17 centimeter… Mijn huis heeft dan ook de op één na slechtste energiewaardering gekregen, een F.
Belachelijk, maar voorlopig doen we het er maar mee. Ik heb er op dit moment geen enkele belang bij om ze anders te doen geloven. Het houdt ook mijn WOZ waarde mogelijk lekker aan de lage kant.
Overigens is de 17 centimeter dikke isolatie bij mij nu niet alsnog toe te passen. Dan hou ik op te veel plekken te weinig binnenruimte over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *