LADEN

Typ om te zoeken

Socionomics

Beleggers Nieuws

Socionomics

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Bob Prechter, bekend van zijn Elliott Wave service zijn boek Socionomics lanceerde.
In mijn ogen heeft dat boek niet de persaandacht gekregen die het verdiende. Het was daar misschien te leesbaar voor, maar mogelijk ook een te heldere spiegel richting de samenleving en wat je uit trends kan lezen.

Met dat boek in de hand kan je namelijk voorspellen wat er in Amerika staat te gebeuren.
Ik hou niet zo van voorspellen, maar wat er in Amerika gaande is, is niet zo zeer voorspellen, het is simpelweg doortrekken van lijnen en trends die nu al akelig zichtbaar worden.
Een heel belangrijke trend is de volgende:
In Amerika worden steeds meer activiteiten die tegen de opvattingen van de zichtbare leiders en onzichtbare elite ingaan omschreven als terrorisme.
Ben je het oneens met de politiek en doe je er iets aan, dan ben je al heel snel activist en dan is de stap naar terrorist heel klein. Als er dan iemand in je groep een steen gooit of een heftig spandoek bij zich draagt, dan heeft de media het al over terroristen.
Wat dit gaat veroorzaken is mij helder. In Amerika zullen als gevolg hiervan binnen enkele jaren terroristische cellen ontstaan. Ze moeten wel. Het is als “denk niet aan blauw”. Waar denkt u aan? Juist, aan blauw. Als u nu links kijkt ziet u blauw, als u naar rechts kijkt ziet u blauw.
Zo ook met terroristen. Als je het er steeds over hebt en steeds meer mensen links en rechts vanuit het midden in dat hokje drukt, dan kunnen ze niet anders dan zich straks als terrorist opstellen. Drugscriminaliteit is straks terrorisme. Een eigen munt uitgeven, terrorisme, tegen belastingen demonstreren, meer vrijheden eisen… allemaal staatsondermijnende terroristische activiteiten die door de pers als terroristen zullen worden weggezet.

Steeds meer delen van de bevolking hebben het idee dat de regering niet meer voor hen werkt, maar tegen hen werkt. Het is hun regering niet meer. Dat is pertinent OOK in Europa het geval. De bemoeizucht gaat te ver, het machtsmisbruik ook.
Als u toch ziet hoe bijvoorbeeld het Europese parlement haar bastion aan het verdedigen is tegen de vrije pers en de openheid, dan staat dat intituut voor niets waar de Europese bevolking voor wil staan.

In Amerika idem dito. Geld wordt in Amerika door commerciële banken gecreëerd. Steeds minder Amerikanen vinden dat acceptabel. Het gaat echter niet veranderen omdat de macht in handen is van hen die deze geldschepping nu in handen hebben. Het volk krijgt haar zin gewoon niet, ook niet als een overgrote meerderheid het anders zou willen zien.
De leiders van Amerika hebben dat voorzien. Het leger heeft daarom van Obama verregaande bevoegdheden gekregen om ook in eigen land als leger op te mogen treden. In feite wordt het leger van Amerika nu klaargestoomd om tegen de eigen bevolking te worden ingezet.
Dat gaat dan ook gebeuren.
Immers, denk niet aan blauw.
Natuurlijk zal het aangekleed worden als ‘goed voor de samenleving’.
De eersten tegen wie het Amerikaanse leger wordt ingezet is tegen de Cubaanse drugscriminelen in Miami, en de Mexicaanse drugscriminelen in Texas. Immers zal de publieke opinie dat prima vinden.
Bij een succesvolle inzet zal een volgende inzet op veel minder weerstand stuiten.
Steeds meer ‘afwijkende’ groepen worden aangepakt, tot uiteindelijk de politie mogelijk zelfs een onderdeel van het leger wordt. De politie kan dan immers beschikken over middelen zoals tanks en die gaan ook ingezet worden tegen de eigen bevolking. Leger onderdelen kunnen dan ook gewoon als politie worden gebruikt.
Syrië is slechts een voorproefje van wat de wereld nog gaat zien. OOK Amerika gaat binnen enkele jaren sluipschutters en zelfs tanks tegen haar eigen bevolking inzetten, mark my words.
De elite gaat er alles aan doen om haar rijkdommen en vrijheden te beschermen tegen hen die dat in hun ogen bedreigen.
Ze doen dat via slinkse omwegen en eerst om zogenaamd criminelen aan te pakken, maar al nu is overduidelijk dat de rechten van heel het gewone volk afgenomen worden. Ben je een luis in de pels van de elite, dan raak je je Amerikaanse staatsburgerschap kwijt. Je verliest vervolgens het recht op een bankrekening en vervolgens verlies je je vrijheid omdat je niet anders kan dan via criminaliteit nog aan eten komen. Kijk wat er (In Europa!) met Jullian Assange van Wikileaks gebeurde. Een klassiek voorbeeld wordt dat!
Zo ga je effectief om met lastige lieden.
Ik weet, een zeer negatief beeld, en ik zeg u, realiteit in Amerika voor het jaar 2020 is aangebroken.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *