LADEN

Typ om te zoeken

Goud is een oude traditie

Goud

Goud is een oude traditie

Toen Bernanke gevraagd werd naar de rol van goud, toen deed hij goud af als slechts een oude traditie.
Het was volgens Bernanke geen geld meer.

Zoals we allemaal weten, liegen Centrale Bankiers hun werkdag bij elkaar. Alles wat ze zeggen is een leugen, een halve leugen of een onwaarheid. Immers denken ze dat de economie niet tegen de waarheid kan.
Goud een oude traditie… Dat klopt, maar dat is ook niet zonder reden. Dat zegt Bernanke er dus maar niet bij. Waarschijnlijk wilde hij voorkomen dat particulieren en bedrijven te veel in de weg zouden lopen. Naar nu blijkt is de vraag naar goud vanuit Centrale Bankiers afgelopen jaar vervijfvoudigd ten opzichte van 2010!
Dat is nogal heftig. Het gaat dan ook om 430 ton aan goud.
Sinds 1964 is niet meer zo veel goud door Centrale Banken opgekocht!
Hij doet dus net alsof goud geen rol meer heeft, maar ondertussen.

Er is één reden om niet blij te zijn met deze vraag vanuit de Centrale Banken. Kijk maar naar het moment dat ze hun goud verkochten…
Dat was op de bodem.
Deze enorme vraag is dus een enorme contra indicator en helemaal niet gunstig voor goud…
Dat gezegd hebbende waren de nu kopende Centrale Banken in het jaar 2000 pertinent geen verkopende Cantrale Banken. De meeste vraag naar goud komt vanuit andere Centrale Banken dan de Westerse. Mexico kocht bijvoorbeeld 100 ton goud op. Turkije, Rusland, Zuid Korea en Thailand waren andere grote kopers. China alleen kocht al 350 ton alleen veel daarvan kwam uit eigen productie en dat werd dus niet uit de markt getrokken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *