LADEN

Typ om te zoeken

Sector rotatie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Sector rotatie

Wat ik de laatste dagen zie, is dat in één dag een beurssector op de Nasdaq gigantisch omhoog gejaagd wordt, terwijl aan het eind van die dag het geld er weer uitgehaald wordt.
Zo zag ik een aandeel maandag op 7,8 staan. Dinsdag ging het aandeel naar 9 en woensdag begon het aandeel op 11,35.
Daarna ging het weer bergafwaarts en na twee uur handel was de koers weer op 9,5 te vinden.
Hoe kan je in zo’n wilde markt nog serieus een positie innemen?
Mijn oplossing daarvoor is dat ik VOORAL in enkele sterke trends wil beleggen. Dat dus in die gekte die trend ook een klap krijgt, is dan jammer, maar een stevige trend gaat uiteindelijk wel omhoog.

Maar de vraag blijft dan staan, hoe komt het dat het geld van links naar rechts schiet?
Ik denk dat het enkele grote spelers zijn die kat en muis met de kleine beleggers spelen. Door hun miljoenen in enkele kleine aandelen te gooien jagen ze de koers van die aandelen heel snel op. De aandacht van heel de beurs gaat naar die aandelen en nog voor de beurs de volgende dag officieel opent, zijn ze voorbeurs weer uit die positie verdwenen. De beurs opent en de koers loopt leeg. Ondertussen kopen ze zich met het vrijgekomen geld weer in bij een volgend fonds en het spel gaat de volgende ronde in.

Hoe kan je hier in meespelen?
Of je moet volume breed in de gaten houden en intraday mee kunnen doen, of je moet gewoon goede posities hebben en hopen dat ze een keertje in jouw fonds willen stunten en dan ook écht er uit als je een enorme winst hebt.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *