LADEN

Typ om te zoeken

Russische inval in Oekraïne

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Russische inval in Oekraïne

De Amerikaanse geheime diensten hadden het goed. De “oefeningen” van de Russen waren achteraf gezien toch voorbereidingen voor een invasie. De vraag is nu of deze invasie duur genoeg kan worden zodat de Russen spijt krijgen van deze oorlogsdaad.
Alle toneelstukjes waren door de Amerikaanse openheid en de terughoudendheid van de Oekraïners voor niets. Zelfs een kind kan zien dat de Russen hier de agressors zijn.
De vraag is nu wat het einddoel is.
Tussendoelen zijn wel duidelijk. Heel het welvarende deel van Oekraïne moet onder Russische controle komen.
Ook moet er een landverbinding tussen Rusland en de Krim komen.
De totale verovering van Oekraïne zal Rusland nu niet beogen. Daar zijn te veel Oekraïners ’tegen’. Hij wil de rest van het land zo verarmen dat ze over ene paar jaar komen smeken om weer opgenomen te worden in het Groot Russische Rijk.
Hij wil de rest van Oekraïne zo destabiliseren dat het een ‘failed state’ wordt. Zoiets als Libië, Syrië en Venezuela.
Het land zal dan ‘ooit’ wel weer terug in de schoot van moedertje Rusland gaan vervallen.
De Oekraïners kunnen er weinig tegen doen. De Russen zijn militair gezien te sterk. De enige hoop is nu de schade voor Rusland zo groot mogelijk te maken. Zo veel mogelijk Russische soldaten ombrengen is het grote doel nu. Ook de Russische bevolking moet gaan voelen dat het een te dure stap is. Naar verluidt zouden er Russen in Odessa geland zijn. Dat is een kans voor de Oekraïners. Als je die weet te omcirkelen en weet af te maken, dan kan dat de Russen een gevoelige klap geven. Je kan van het grote Russiche leger niet winnen, maar van losse delen wel. Al is het met bewapende burgers die de Russen goed laten voelen dat ze niet welkom zijn. Het kost je je stad en misschien je eigen leven, maar het gaat nu ook om je leven. Als Russen invallen, dan is het niet om later weer weg te trekken. Dat weten ze in Oekraïne maar al te goed. In de jaren dertig werden miljoenen mensen in Oekraïne door de Russische communisten afgemaakt. De Holodomor moet je maar eens over lezen…

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *