LADEN

Typ om te zoeken

Rijkdom verdeling

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rijkdom verdeling

Als de Verenigde Staten niet meer werk maakt van welvaartsverdeling in de VS zullen we over slechts enkele jaren al gaan zien dat de binnensteden nog meer dan nu al het geval is een getto van daklozen gaat worden.
Het is nu al zo dat een wereldstad als San Francisco een enorm probleem heeft met dakloze, veelal zwaar verslaafde, inwoners.
De verslaving komt veel te vaak voort uit het misbruiken van reguliere medicatie die veel te ruim wordt voorgeschreven omdat doktoren er een mooie vergoeding over ontvangen.
De patiënt wordt zwaar verslaafd en als gevolg daarvan wordt deze (geestelijk) ziek. De dokter wil dan op een gegeven moment van zijn nu ‘lastige’ patiënt af en houdt op met het medicijn voorschrijven en de patiënt is gedwongen op straat te zoeken naar illegale middelen.
Heel veel mensen die dus totaal niet zo ver hadden hoeven te komen, worden door hun drugsgebruik dakloos en crimineel.
Ondertussen worden de makers van legale medicijnen enorm rijk door deze plaag.
De verslaafden worden door de politiek weggezet als beesten en zorg is er voor hen vrijwel niet.
De armoede, maar ook de kapitaalvernietiging door de drugs, maken dat de VS een samenleving wordt met twee los van elkaar staande werelden. De armen, veelal verslaafd en door omstandigheden crimineel en degenen die nog wel inkomen en vermogen hebben en die zich bedreigd voelen door het toenemende aantal drugsverslaafde armen.
De oplossing?
Welvaartsverdeling en meer geld naar zorg en minder geld naar politie. Tevens een heel andere opzet van de gezondheidszorg.
De reden voor de hervorming van politie en zorg is overigens simpel. Geld voor zorg gaat nu naar politie en de politie kan die hulpbehoevende mensen geen hulp bieden.
Dan nog zo iets… Aan de ene kant zijn heel veel rechtse mensen boos op de overheid omdat er concentratie kampen zouden worden gebouwd, maar diezelfde mensen zouden heel graag alle verslaafden in diezelfde kampen willen stoppen, zodat ze zich weer veilig op straat voelen.
Een wel heel vreemde situatie.
De vraag blijft staan waarom de VS naar verluidt die kampen heeft voorbereid… Dat dan weer wel. Het antwoord daarop is nog niet gekomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *