LADEN

Typ om te zoeken

Regelgeving rond ICO’s (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Regelgeving rond ICO’s (Tom Lassing)

De toezichthoudende autoriteiten komen er maar niet uit. ICO’s zijn niet anders dan een moderne manier om aandelen uit te geven. Het is echter zo modern, dat de toezichthouders er nog geen vat op krijgen. Hun regelgeving ‘past’ niet.
Dat komt omdat ze ALLES willen vastleggen.
Zo is de verzekeringstussenpersoon vrijwel uit het straatbeeld verdwenen, omdat deze van A tot Z voorgeschreven kreeg wat hij moest doen en hoeveel hij mocht verdienen. Uiteindelijk was het onmogelijk om daar nog een boterham mee te verdienen.
Een betere weg zou zijn als je “in de geest van” regelgeving zou opstellen, waarbij je een onafhankelijke rechter per situatie die je niet aanstaat laat bepalen of iets ‘in de geest van’ is.
In dat geval past de ICO gewoon keurig in het uitbrengen van aandelen.
Wat wil je weten als je aandelen uitbrengt?
– Wie kopen de aandelen, hoeveel aandelen en waar komt het geld vandaan waarmee de aandelen gekocht zijn.
Simpel.
Zo kan het dan ook voor ICO’s ingevoerd worden.
Degene die de ICO uitzet, moet er maar voor zorg dragen dat de eerste twee delen van de deal in orde zijn. Waar het geld vandaan komt is dan aan de toezichthouder om zich daar mee te bemoeien. Dat is niet aan de ondernemer.

Nu is echter de ICO uitbrenger totaal niet gereguleerd en waarom zou je meer doen dan je gevraagd wordt? Je kan dus anoniem een account laten openen en anoniem laten intekenen en meedoen aan de ICO. Tsja, en daar klaagt de toezichthouder dan over. Alsof dat de ‘schuld’ is van de ondernemer. Hij mag het.
Kom dan als toezichthouder maar met hanteerbare regelgeving die nieuwe ontwikkelingen niet te veel in de weg staat.
Het feit dat je je investeerders moet kennen, staat geen enkele ontwikkeling in de weg. Het verbieden van ICO’s doet dat wel. Dat is een teken van onvermogen van toezichthouders.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *