LADEN

Typ om te zoeken

Ray Dalio’s wereldbeeld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ray Dalio’s wereldbeeld

crisis

Miljardair en hedge fund manager Ray Dalio is iemand die in het huidige economische systeem zijn enorme welvaart heeft weten op te bouwen. Je zou dus denken dat hij erg tevreden is met hoe de economie tegenwoordig is opgebouwd.
Het opmerkelijke is, dat hij dus niet tevreden is.
Hij ziet in de huidige opzet een enorm gevaar omdat de huidige opzet niet houdbaar is. De staatsschulden van de VS lopen alleen maar harder op. Alle beloftes van Trump ten spijt is er niets gedaan aan de snelheid waarmee de schulden en tekorten oplopen.
Het steeds kleiner worden van de middenklasse is een enorm probleem omdat de middenklasse de motor is waarop de hele economie draait. Immers, het zijn de uitgaven van de middenklasse die werk en inkomen mogelijk maken voor iedereen daar onder.
Juist die die uitgaven te vergroten kan de middenklasse groter worden. Trump heeft echter de belastingmeevaller niet aan de middenklasse gegeven, maar slechts aan de rijksten in de VS. De middenklasse kreeg niets.
De allerrijksten kunnen momenteel aan bijna gratis geld komen door het te lenen, terwijl juist de middenklasse en iedereen daaronder geen toegang tot dat geld krijgt.
Dit is pertinent de verkeerde route die nu gelopen wordt.

Hoe kunt u zich beschermen tegen de negatieve gevolgen van dit rampzalige economische beleid?
Immers dat is wat we willen weten.
Leuk dat Ray Dalio begrijpt hoe het mis gaat, maar wat schieten wij daar mee op?
Belangrijk is je te realiseren dat je moet proberen je geld zo in te zetten dat je altijd inkomen houdt. Stel dat de economie terugvalt, dan is er een grote kans dat vooral de financieel zwakke bedrijven die enorme schulden hebben als eerste omvallen. Daar moet je geld dus niet in zitten.
Je moet je geld daar hebben zitten waar het ook in slechte tijden geld blijft opleveren.
Onroerend goed is één zo’n plek. Weliswaar zal het veel minder waard worden, maar als er huurders in de gebouwen en huizen zitten, dan levert het cash flow op. Dat is van levensbelang in een crisis.


Zorg ook dat je cash geld hebt, alleen niet in fiat munten. Je cash geld hou je aan in vooral goud en zilver. Dat is het veiligst.
Beleg ook in productie bedrijven die onmisbare zaken produceren zoals voedsel, drinkwater, (duurzame) energie om enkele interessante sectoren te noemen. (Ja, daar hoort uranium ook bij, al is het nu nog vrij vroeg voor een belegging in die sector)
Helaas is het zo in economisch onzekere tijden ook de beveiliging sector en de wapenindustrie het goed doen.
Belangrijk is dat u GEEN geld op bankspaarrekeningen aanhoudt. Dat geld is enorm kwetsbaar. Niet alleen vanwege een bankfalen ergens in Europa, maar ook omdat de overheid er een greep naar kan doen. Zorg er voor dat uw kapitaal niet te makkelijk in handen van de overheid kan komen! Vandaag is dat nog niet van belang, maar bij onzekerheid gaat de overheid over tot het plukken van laaghangend fruit. Spaargeld bij de banken en pensioentegoeden bij de pensioenfondsen zijn het makkelijkst te snaaien.
Zorg dat u er niet te afhankelijk van bent.

Het is niet zo dat er nu al een crisis is, maar als zelfs een miljardair zich zorgen maakt, dan wordt het wel tijd de ogen te openen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *