LADEN

Typ om te zoeken

Rabobank REF en FGH Bank (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rabobank REF en FGH Bank (Tom Lassing)

De Rabobank gaat haar vastgoedleningen portefeuille verdelen over Rabo REF en FGH Bank.
Binnen Rabo REF komen alleen die leningen die in de nieuwe strategie van dit fonds horen. Alle andere bestaande leningen gaan over naar FGH Bank.
De Rabobank geeft zelf aan dat het hier niet om een kwaliteitskwalificatie van de leningen gaat. De leningen die naar FGH gaan kunnen van top kwaliteit zijn, maar ze gaan over omdat de Rabo REF portefeuille geschoond wordt zodat alleen leningen overblijven die in het thema passen.
Alle buitenlandse leningen bijvoorbeeld gaan in principe naar FGH over, of blijven daar.
Rabo REF gaat zich helemaal richten op de Nederlandse vastgoedmarkt. Daarbij wil Rabo REF zich voor nieuwe leningen gaan richten op duurzame nieuwbouwprojecten, duurzaamheid in brede zin, transformaties en de toekomstbestendigheid van de Nederlandse vastgoedsector. Ook moet de leningvrager een lange termijnvisie met de beleggingen hebben.
FGH Bank gaat verder met de rest van de leningen, maar het is wel de bedoeling dat deze bank uiteindelijk zal verdwijnen. Of dat is door afstoting van individuele leningen, of door een verkoop van alles is nu ook voor de Rabobank nog onduidelijk. Vooralsnog gaan de 120 arbeidsplaatsen niet verloren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *