LADEN

Typ om te zoeken

Problemen met N26

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Problemen met N26

Ik hoorde dit weekend gruwelverhalen over de bank N26. Ik heb die bank ook en ik heb nog nergens last van gehad. De bank moet, net als alle andere banken, checks doen op de herkomst van het geld van de rekening houders.
Zodra zo’n check plaatsvindt, kan de rekening eventueel geheel of gedeeltelijk geblokkeerd worden.
Zoals u mogelijk weet, wat ik bij ABNAMRO ooit 250.000 euro “kwijt”. Het duurde zes weken voordat het geld eindelijk ineens weer boven water was.
Ook bij N26, maar in feite bij alle banken kan je dit overkomen.
Ze moeten wel, want doen ze het niet, dan krijgen ze van de toezichthouders enorme boetes.
Banken als N26 zijn kwetsbaar. Je kan immers binnen 10 minuten een rekening openen. Dat weten criminelen ook.
De kans is dus zeer wel aanwezig dat deze bank ook écht gebruikt wordt voor het witwassen van gelden… Net zoals ABNAMRO en ING daarvoor gebruikt werden en mogelijk nog altijd ‘worden’.
N26 moet dus wel controleren en als je als rekeninghouder niet op tijd reageert, of je ‘bewijs’ wordt niet geaccepteerd, dan kan je geconfronteerd worden met een rekening die geblokkeerd wordt. Je moet als klant dus snel en degelijk reageren en de controle wel degelijk heel serieus nemen.
Het is echter geen goede zaak als je als bank te vaak onterecht rekening blokkeert.
N26 is nog door geen enkele gedupeerde aangeklaagd. Als iemand vol in zijn recht staat, dan komt dat ook nog wel. Hoe vervelend voor de gedupeerden dan ook, zo’n onderzoek naar de rekening kan weken duren. Bij mij duurde het bij ABNAMRO zes weken en in die tijd heb ik heel wat gegevens moeten leveren. Ondertussen gaf de bank bij mij aan “nergens van te weten”. Mijn gegevens waren zogenaamd nodig voor het terugvinden van het geld.
Het was gewoon keihard een onderzoek naar de herkomst van het geld en ik kwam daar uiteindelijk met vlag en wimpel doorheen. Lukt je dat niet, dan heb je serieus een probleem. Je loopt dan kans je geld kwijt te raken.
Ik heb al vaker gezegd, je geld bij de bank parkeren, is je geld aan de bank ‘geven’. Je moet hopen dat ze je het terug gaan geven, maar ze hoeven dat niet. Je hebt het immers vrijwillig aan hun gegeven. De bank zet jouw geld op hun balans. Dat zegt genoeg.
Hoe doe ik het dan, want ik het N26 ook.
Ik heb daar eigenlijk nooit meer dan 1000 euro op de rekening staan en ik vul dat aan zodra ik er wat van uitgeef.
Spaargeld heb ik niet in de vorm van cash. Ik heb het in de vorm van goud en zilver op een online rekening. Dat goud en zilver is wel écht van mij.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *