LADEN

Typ om te zoeken

Prijsplafond Russische olie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Prijsplafond Russische olie

Heeft het wereldwijde prijsplafond op Russische olie écht invloed?

  • Het is maar de vraag. Rusland zal er hoe dan ook alles aan doen om er onder uit te komen. In die zin heeft het dus zin, want iedere actie die Rusland extra moet doen kost ze geld en moeite.
    Er gaan al geruchten dat Rusland nu al op grote schaal olie aan het smokkelen is. In kleine tankschepen wordt de olie tot in internationale wateren gebracht en daar wordt het overgepompt in andere schepen waarna onduidelijk is waar de olie écht vandaan kwam. Die olie is dan vrij van het embargo. Hoeveel Rusland dan verdiend is maar de vraag. WTI olie doet nu 83 dollar. Op dit moment is er dus niet eens zo heel veel marge.
    Het smokkelen zal allemaal wel werken, maar echt efficiënt is het niet en de vraag is of de Russische staat er wel van profiteert. Ik verwacht eerder dat corrupte officials en bedrijven er van gaan profiteren.
    Ik denk dus wel dat het werkt. Misschien niet zo mooi als op papier uitgerekend kan worden, maar alle moeite die Rusland moet doen om er onderuit te komen is ook winst voor het embargo.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *