LADEN

Typ om te zoeken

Politieke analyse VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Politieke analyse VS

De politiek in de VS is nu zo ver gepolariseerd, dat er bijna geen analyse meer op te maken is zonder dat je oorlog krijgt met tenminste één van de kampen.
Maar het is een opmerkelijke situatie waar ze in bevinden.
In feite kijken we naar 2024 en zien we de twee belangrijkste presidentskandidaten al ver over hun houdbaarheidsdatum heen.
Biden en Trump. Beide zouden niet eens moeten overwegen om nog weer een gooi naar het presidentschap te doen.
Maar het is armoe troef in de Amerikaanse politiek.
De Republikeinen hebben gekkies de partij laten overnemen en de Democratische partij heeft een hele generatie aan politici buiten spel gezet omdat Pelosi, Schumer en Biden niet wilden vertrekken.
Zelfs het onafhankelijke kamp in de persoon van Bernie Sanders is stok oud.
Hoe nu verder…
De Democraten zouden in mijn ogen er goed aan doen een degelijke opvolger voor Biden te kiezen. Biden spreekt te weinig mensen nog echt aan. Hij is een doorgewinterde politicus, maar veel te oud.
De Republikeinen zullen intern de strijd moeten aangaan met Maga. Gaat Trump dan alsnog de nominatie winnen, dan is dat kans klein dat de Republikeinen de uiteindelijke verkiezingen gaan winnen. Trump is te oud en komt te slecht uit zijn woorden om nog meer dan de cult diehards aan te spreken. Zeker als de Democraten een welbespraakte kandidaat weten te vinden is Trump kansloos.
Wordt Trump toch verslagen in de Republikeinse voorverkiezingen, dan is het de vraag wie de Republikeinse nominatie wint. De Republikeinen hebben net als de Democraten weinig kandidaten die nationaal aanslaan. DeSantis doet het in Florida goed, maar in de rest van de VS is hij een nobody. Nikki Haley gaat geen 1% van de stemmen halen. Andere maga gekkies slaan nationaal gezien geen deuk in een zacht pak boter.
Het gaat nog spannend worden de komende tijd, want de belangen zijn groot, de frontrunners veel te oud en alternatieven zijn er op dit moment nationaal gezien nog niet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *