LADEN

Typ om te zoeken

Paniek zaaien en belastingontduiking

Beleggers Nieuws Goud

Paniek zaaien en belastingontduiking

Ik kreeg gisteren een mailtje van een lezer die de suggestie om geld bij een bank in de Cariben onder te brengen las als belastingontduiking.
Ook vond hij de suggestie om spaargeld in goud om te zetten en daarmee het geld uit het bankensysteem te halen pure paniekzaaierij.
Nu, mijn reactie daarop is als volgt:

Geld in de Cariben aanhouden is GEEN belastingontduiking.
Het is volkomen legaal om elders geld te hebben. De suggestie dat het belastingontduiking zou zijn is dus een volkomen onjuist uitgangspunt. Ik weet niet waarom de link met belastingontduiking is gelegd. Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten? 😉
Maar even serieus, het is pertinent geen belastingontduiking. Dat is ook nooit mijn insteek geweest.

Dan het paniek zaaien. Heeft u een brandverzekering?
Als ik nu brandverzekeringen ga aanbevelen, ben ik dan paniek aan het zaaien? Maak ik iedereen bang voor brand die reëel gezien bijna nooit komt?
Toch heeft iedere huizenbezitter een brandverzekering. In feite waanzin, want de kans op een brand waarbij uw huis compleet affikt is te verwaarlozen. En toch vinden we het allemaal ‘gewoon’. We willen immers geen risico lopen.

Waarom zou u niet net zo slim zijn met het deel van uw kapitaal dat u cash of op de spaarrekening aanhoudt?
Het is UW geld! U loopt er in mijn ogen bij de reguliere banken enorme risico’s mee. Kijk maar naar Griekenland… Ik weet niet of zo’n situatie ook in Nederland gaat komen, maar in 2008 scheelde het maar een haartje. De situatie van toen is niet veel anders dan die van nu. Alleen zijn de overheidsschulden nu flink groter… Er is nu alleen geen paniek, maar hoeveel is daar tegenwoordig voor nodig?

Ik maak de lezers heel goed duidelijk waar naar mijn idee de risico’s liggen. Dat is geen paniek zaaien, dat is alert maken. En ik hoop van harte dat het hier niet gaat gebeuren, maar de geschiedenis laat zien dat geld drukken en geld blijven drukken in 100% van de gevallen verkeerd afloopt. Is het deze keer anders? Ik zou willen vragen, waarom?
Hoe kunt u meer zekerheid verkrijgen? Dat is uw geld weghalen uit het reguliere bankensysteem. Uw geld is daar niet veilig EN uw geld wordt dan door de banken gebruikt om mee te speculeren. U moet banken die ruimte niet geven! Ze misbruiken die macht.
Ook vind ik dat spaargeld beter in de vorm van goud en zilver aangehouden kan worden.
Ik denk zelf op een fifty fifty basis. Goud is vooral monetair en zilver is daarnaast ook industrieel gevraagd. Ik ben van mening dat die metalen een betere basis voor uw spaargeld zijn dan verzonnen munten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *