LADEN

Typ om te zoeken

Oost/west ligging zonnepanelen is ook prima!

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Oost/west ligging zonnepanelen is ook prima!

In het verleden is er door iedereen veel te veel gekeken naar wat in theorie het meeste op zou leveren bij zonne-energie en dat is een oriëntatie op het zuiden.
Dat levert in het midden van de dag het meeste op, maar juist op dat moment is dat overal het geval. De kans dat er dan dus te veel energie is, is aanwezig, maar de kans is ook groot dat in de toekomst de energie tussen 11:00 en 14:00 uur ook het minste geld gaat opleveren.
Een Oost/West oriëntatie van de panelen maakt dat je juist meer profijt hebt aan het begin en/of het einde van de dag. Juist als er dan minder aanbod van veel anderen is.
Ik heb zelf 27 panelen echt op het oosten liggen. Dat zou me indertijd theoretisch twee jaar aan terugverdienen schelen, maar achteraf bezien werkte de energieprijs dusdanig mee dat ik alsnog binnen zes jaar alles terugverdiend had. Helaas heb ik nog geen panelen op het westen liggen. Ik heb geen mogelijkheid om panelen echt oost/west te leggen. In dat geval pak je écht zowel het begin als het einde van de dag mee.
Hoe dan ook heb ik geen spijt de panelen dus ook echt op het oosten gelegd te hebben. Het is niet ideaal, maar het was toch winstgevend.
Kortom, staar je niet blind op de maximale opbrengst, want daardoor beperk je mogelijk je inkomsten!
Zonnepanelen zijn en blijven enorm interessant, OOK als je ze niet perfect op het zuiden kan leggen.

Zonnepanelen kopen? Vraag hier een offerte aan! Geef door dat je via Beursbox kwam en je krijgt 100 euro extra korting!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *