LADEN

Typ om te zoeken

Oliebewerkers lager door onzekerheid (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oliebewerkers lager door onzekerheid (Tom Lassing)

In de VS waren de olieraffinaderij aandelen vorige week overwegend lager nadat bekend werd dat de regering Trump overweegt om E15, dat is de toevoeging van ethanol in benzine, het hele jaar toe te staan, in plaats van alleen in de koudere seizoenen.
Nu is het vreemde aan dit bericht dat de regering Trump een maatregel die is genomen ter bevordering van het milieu, (toevoeging van E15) nu wil uitbreiden!
Dat had niemand verwacht, eerder was verwacht dat de regering Trump heel deze toevoeging zou schrappen.
Benzine wordt namelijk duurder door deze toevoeging. Heel de overweging om het dus juist uit te breiden is compleet in tegenspraak met waar de regering Trump voor staat.
Een tweetal mogelijk redenen voor de uitbreiding is overigens wel door mij gevonden.

olie, benzine, toevoeging
De EPA heeft namelijk de toevoeging van E15 verboden op warme dagen. Het zou dan juist vervuilend werken.
De regering Trump is altijd voor meer vervuiling, dus om het nu ook midden in de zomer toe te staan zou het vervuilender worden en dus goed…
De bewering dat het vervuilender zou zijn is echter een bewering gedaan door de olie-industrie en wordt bestreden door de voorstanders van E15 toevoeging. Een ander deel van de markt dat positief is over E15 is de agrarische markt.

De tweede reden om het gebruik uit te breiden is dat de agrarische sector er flink van profiteert. Om de boeren dus niet te hard te raken en daarmee in november kiezers te verliezen, kiest Trump voor een opmerkelijke uitbreiding i.p.v. afschaffing. De vraag is wat er na november gaat gebeuren…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *