LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe economische realiteit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuwe economische realiteit

De Covid-19 maatregelen hebben de economie zoals we die kenden om zeep geholpen. Dat is evident bij bepaalde sectoren, maar het gaat om meer dan alleen restaurants en artiesten.
Als we bijvoorbeeld kijken naar de overheidsboekhouding, dan is duidelijk dat de belasting inkomsten omlaag zijn, terwijl de uitgaven enorm gestegen zijn.
Wie neemt hier wie in de maling als we doen alsof er niets aan de hand is?

Hoe moet dit nu verder?

Als we een échte boekhouding willen blijven aanhouden, dan is duidelijk dat er veranderingen moeten komen. Of… Of blijven we liever poppenkast spelen tot het moment dat de zaak definitief in de soep loopt?
Als hyperinflatie en het gebrek aan vertrouwen in de overheid de basis van wat er nog wel is ook nog eens wegslaat hebben we de poppen aan het dansen. Dan zal er voedselgebrek gaan komen en als gevolg daarvan overal in de wereld burgeroorlogen.

De kans is behoorlijk groot dat we als samenleving onze top in 2019 bereikt hebben. We moeten nu gaan leven naar wat er economisch en milieu technisch nog mogelijk is.
We moeten ons gaan aanpassen naar de nieuwe economische realiteit. Een realiteit die nu nog verborgen wordt achter enorme overheidssteun programma’s.
Hoe lang nog?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *