LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe Amsterdamse beursnotering (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuwe Amsterdamse beursnotering (Tom Lassing)

NEPI Rockcastle is op 18 juli naar de beurs gekomen op de lokale Amsterdamse beurs. Er is daarbij wel een nieuwe beursnotering ontstaan, maar er is geen nieuw geld bij beleggers opgehaald. Het nieuwe bedrijf is ontstaan door de fusie tussen New Europe Property Investments (NEPI) en Rockcastle. Deze fusie werd eind mei 2017 doorgevoerd.
NEPI Rockcastle is actief in commerciële vastgoed investeringen in Midden- en Oost-Europa. Het heeft er alle schijn van dat het bedrijf puur om fiscale reden voor de Amsterdamse beursnotering heeft gekozen. De holding van NEPI Rockcastle is nu gevestigd in Amsterdam. Het fusiebedrijf zelf is echter gevestigd op het eiland Man.
De notering opende de 18e op een koers van 11,33 euro per aandeel en het bedrijf had daarmee op dat moment een waarde van 6,1 miljard euro.
NEPI had voorheen een beursnotering aan de beurs van Boekarest (Roemenië) en aan de Johannesburg Stock Exchange van Zuid Afrika. Rockcastle stond genoteerd op de beurs van Mauritius en ook op de beurs van Johannesburg. Het fusiebedrijf schrapt nu de noteringen in Roemenië en Mauritius. De aandelen van het bedrijf worden nu nog slechts verhandeld aan de beurzen van Johannesburg en Amsterdam. NEPI was actief in het beleggen in vastgoed, Rockcastle investeert haar geld vooral indirect via beleggingsfondsen in commercieel onroerend goed.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *