LADEN

Typ om te zoeken

NFT waanzin

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

NFT waanzin

Heeft u al eens gehoord van NFT’s? Ze zijn nu vreselijk hot.
Voor ik het uitleg. Het is in mijn ogen als de flippo’s ooit.
Die werden ineens razend populair en zeldzame flippo’s leverden veel geld op. Iedereen wilde ze hebben.
Dát is, oneerbiedig gezegd, de NFT.

Uiteraard vinden NFT fans het allemaal heel belangrijk, net zoals de flippo spaarders hun hobby ooit zo belangrijk vonden.
NFT’s zijn in feite elektronische bewijzen dat jij eigenaar bent van “iets”. Dat iets kan bijvoorbeeld een foto zijn. Nu is alleen het gekke… iedereen kan de foto gebruiken, maar jij bent de eigenaar. Daar betaal je grof geld voor. Jij mag zeggen dat je bijvoorbeeld de eigenaar bent van de foto van de eerste Tweet die ooit verzonden is.
Iedereen kent die Tweet, iedereen kan er een kopie van zien en gebruiken, maar jij betaalde 30.000 dollar om als enige eigenaar van die foto te zijn. Je kan dat bewijzen met je NFT.
Daar komt het op neer.
Als je jouw NFT wil verkopen, dan vindt je daar een steeds grotere markt voor en veel vraag, weinig aanbod zorgt voor enorme prijsstijgingen.
Dat zorgt er voor dat er winsten gemaakt worden en dat geeft vervolgens weer mensen die hebberig worden en deze hebberigheid promoten.
Je kan er werkelijk schatrijk mee worden… Als je maar een gek vindt die er nog (veel) meer voor die onzin over heeft.
Hoe ga je die gek vinden? Door bijvoorbeeld te beloven dat je als NFT eigenaar deel van een exclusieve club wordt… Door bijvoorbeeld chatrooms te creëren waar alleen maar NFT eigenaren mogen komen… Wauw… Dat is wel hééél aantrekkelijk… Door een congres te organiseren waar alleen maar NFT eigenaren mogen komen… Wordt je al warm van binnen?

U begrijpt al, ik ga niet mee in die waanzin. Het is dwaasheid van een markt die verblind is door gretigheid en hebzucht.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *