LADEN

Typ om te zoeken

Natural Gas investering

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Natural Gas investering

Stel even dat u het met me eens bent dat Natural Gas een sector is waar de komende tijd veel geld verdiend gaat worden.
De vraag is dan hoe je daar in kan beleggen.
Ik heb zelf een drietal spotgoedkope aandelen gevonden, waarvan ik er twee recent in het video kanaal besproken heb. De derde is een aandeel dat ik aan de betalende Beursbox Insiders gestuurd heb.
Dat beleggen in individuele aandelen is een mooie manier om van de kracht in die sector te profiteren. Maar… Er is een nog zekerder manier.
Dat is om via een Natural Gas ETF in de sector te investeren.
Immers dan pak je heel de sector en ben je niet afhankelijk van de prestaties en populariteit van één specifiek aandeel. Dat ene aandeel kan het veel beter dan de sector doen, maar ook heel veel slechter. Veiliger is dus om dan heel de sector te bespelen. Zeker als u niet veel vermogen heeft, is dat de betere manier van werken.
Er zijn meerdere Natural Gas ETF’s op de beurs beschikbaar, maar lang niet allemaal kunnen we vanuit Europa in beleggen. Je moet dus zelf even kijken of je wel toegang hebt tot een bepaalde ETF.
Het kan daarbij ook zijn dat je bij je broker ook nog eens aparte toestemming moet verkrijgen om in dit soort ETF’s te kunnen beleggen.
Bespeel je heel de sector, dan is haastige spoed zeker niet goed. Timing is bij het bespelen van heel de sector veel minder van belang. Op dit moment is het een slecht moment om heel de sector te bespelen. Europa heeft nu even genoeg gas en de vraag is dus op dit moment heel laag. Dat wordt anders als de winter zich meldt. Dan verbruiken we gas en komt er weer ruimte in onze voorraadsilo’s. We moeten die namelijk wel gevuld zien te houden, want het huidige gas is goed voor een winter tot ongeveer half maart. Gedurende de winter moeten we dus wel gaan aanvullen. Na de winter moeten we de voorraad heel serieus gaan opbouwen voor de volgende winter. Dát wordt de uitdaging en daar kan de prijs aan het eind van de huidige winter wel eens flink door gaan stijgen.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *