LADEN

Typ om te zoeken

Minder gas gebruiken en SvZ Oekraïne

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Minder gas gebruiken en SvZ Oekraïne

Alle EU landen moeten serieus minder gas gaan gebruiken en dat verminderen moet vanaf nu al ingaan.
We gaan anders komende winter een probleem krijgen nu het steeds duidelijker wordt dat Russisch gas steeds minder geleverd gaat worden.
Zeker als de Russen in Oekraïne teruggedrongen gaan worden, zullen ze de gaskraan naar het westen verder dichtknijpen. Rusland verliest daar op dat moment immers niets mee.
In het zuiden nabij Cherson zijn de Oekraïners een offensief begonnen. Het gaat nog niet hard allemaal, maar ze maken wel voortgang en dringen de Russen daar al iets terug.
De komende tijd zal Oekraïne steeds nadrukkelijker in de aanval moeten gaan. Er zijn nu 1 miljoen mensen onder de wapenen in Oekraïne, maar realiseer je dat dit dus inhoudt dat misschien hooguit 150.000 mensen daadwerkelijk vechtsoldaten zullen zijn. De rest heeft andere taken, waaronder logistiek en opleidingen. Beter zou het zijn nog meer soldaten voor vechttaken op te leiden en bijvoorbeeld logistiek in handen te geven van beroepschauffeurs. In een land met een algehele mobilisatie kan je dat verordenen.
Ook in Nederland en België is het zo dat slechts 10% van iedereen in dienst echt frontsoldaat is. De rest moet er voor zorgen dat die frontsoldaat alles heeft om de oorlog goed te kunnen voeren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *