LADEN

Typ om te zoeken

Minder aankopen Neo Finance Secundaire Markt

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Minder aankopen Neo Finance Secundaire Markt

p2pfinance

Ik heb de laatste weken aanzienlijk minder aankopen gedaan in de Secundaire Markt. Dat is de tweedehands leningen markt op het platform.
Het gevolg is dat ik mijn rendement nu weer omhoog zie kruipen. De reden is tweeledig. De eerste reden is dat ik nu minder kosten maak. Immers kost iedere transactie in de Secundaire Markt 1% en die kosten gaan direct van je rendement af.
Daarbij gaan die gekochte leningen pas na enige tijd rente en aflossing opleveren. Het duurt dus vaak weken voor er inkomsten komen en die daadwerkelijke inkomsten zorgen voor het uiteindelijke netto rendement.
Ik krijg nu voor herinvestering een rendement van 11,23%. Dat is voor Neo Finance vrij laag, want de gemiddelde rente ligt boven de 15,5%. Ik ben dus heel behoudend in mijn uitgezette leningen.
Vooraf had ik dat niet verwacht, maar blijkbaar ben ik toch meer aan mijn geld gehecht dan dat ik vooraf dacht.
Ik heb een enorme hekel aan leningen waarbij de geldlener eigenlijk vanaf de start al niet afbetaald. Je weet dan dat ze de lening puur genomen hebben als gratis geld zonder ooit de intentie te hebben terug te willen betalen.
Daar komen ze vaak wel van terug, want ze worden behoorlijk opgejaagd door deurwaarders, maar puur het feit dat ze het alleen maar deden om de zaak op te lichten is mij een dusdanige doorn in het oog dat ik die leningen echt probeer te vermijden.
Dat lukt me steeds beter.
Maar helemaal ontlopen doe je het helaas niet. Toch is het netto rendement van bij mij meer dan 11% zonder herinvestering nog altijd heel hoog. Het voordeel is ook, je hebt geen last van beurssentiment.
Meer info op https://www.p2pfinance.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *