LADEN

Typ om te zoeken

Miljarden aan vastgoed

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Miljarden aan vastgoed

Jeff Greene, vastgoed belegger

Ik las in de nieuwsbrief van collega Jack Hoogland over Jeff Greene. (Jack schreef er gisteren ook over in de Beursbox Nieuwsbrief) Jeff Greene is ooit klein begonnen als vastgoed belegger. Hij kocht een huis waarvan hij één etage zelf ging bewonen en de andere twee etage’s verhuurde. Vanaf dat punt kocht hij steeds tegen ramshkoersen onroerend goed, vooral als anderen er werkelijk niets in zagen.
Hij heeft nu ter waarde van enkele miljarden aan onroerend goed in zijn bezit.
Ik kende hem nog niet, maar ik begrijp al wel hoe hij het deed.
Ik heb nu zelf één appartementencomplex in mijn bezit en ondertussen 27 woonhuizen in Michigan. Ik ben druk doende met de afronding van de verbouwing van één woning in Florida. De verbouwing zou over hooguit enkele weken gereed moeten zijn. Daarna gaat die woning in de verkoop. Ik bezit maar een klein deel van die woning. Het is namelijk een belegging van een twintigtal beleggers. Het is mijn laatste belegging in Florida voorlopig. Ik ga die staat nu voorlopig verlaten. De crisis van 2008 ligt ver achter ons. Het is tijd om in Florida winst te nemen.
Daarnaast heb ik ook een deel van een woning in het VK en ik bezit nog een verhuurd woonhuis in mijn woonplaats.
Miljarden zal mijn bezit nooit waard worden. Zo groot denk ik nu eenmaal niet. Toch overweeg ik om mijn ambitie van 50 woningen bij te stellen naar een verbreding. Bijvoorbeeld een portefeuille van 150 woningen, maar waarbij ik dan niet 100% van die woningen bezit, maar bijvoorbeeld 33%. Zo kan je dan met twee partners werken en wel het risico spreiden over meer woningen. Ook maakt het het dan mogelijk om eigen onderhoudspersoneel aan te trekken zodat je minder afhankelijk wordt van externe aannemers.
Het wordt namelijk ook in de VS steeds moeilijker om aan goed personeel te komen, mede omdat het de Mexicanen steeds moeilijker gemaakt wordt. Ze worden er door de autoriteiten en het rijke deel van de bevolking met de nek aangekeken, maar het zijn veel betere vaklui dan de luie en slordige Amerikanen. Zonder die harde Mexicaanse werkers gaan ze het in de VS nog moeilijk krijgen. Ik zou dus graag zo’n team Mexicanen zelf in dienst willen kunnen nemen en zelf kunnen huisvesten. Zo bescherm ik ze dan tegen de Amerikaanse samenleving en autoriteiten en krijg ik wel verbouwingen en klussen snel geregeld.
Het is een gedachtegang die ik sterk aan het overwegen ben.
http://www.detroitvastgoed.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *