LADEN

Typ om te zoeken

Mijn visie op de goudsector (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud

Mijn visie op de goudsector (Tom Lassing)

Ik ben van mening dat de goudsector weer interessant is geworden en dat enkele aandelen weer voorzichtig opgepakt mogen worden. Sterker nog, ik heb zelf deze week weer verschillende posities opgepakt en ik moet constateren dat ik zo ver ben gegaan dat ik heel mijn cashpositie nu ingezet heb in aandelen in de goudsector en aandelen in de duurzame energie sector.
Het grappige is dat onafhankelijk van elkaar mijn collega en goede vriend Maarten Verheyen deze week tot dezelfde conclusie kwam.
Maarten heeft ooit ook een veelbesproken zilverrapport in de markt gebracht. Daar hebben beleggers het nu nog wel over.
Het was een prachtig rapport en kwam uit toen zilver indertijd op 14 dollar stond.
Maarten had aangegeven dat er koerstechnisch van alles mogelijk was, maar dat de weg uiteindelijk fors omhoog zou gaan.
Het eerste wat er vervolgens gebeurde, was dat vrijwel direct na het uitkomen van het rapport zilver daalde naar 7.
Dat was dus qua timing knap ongelukkig. Daar doe je echter weinig aan, vraag beleggers in olie maar… of beleggers in de Zwitserse franc. Maar binnen een jaar na het uitkomen van het rapport stond zilver boven de 45…
De visie van Maarten was uitgekomen, maar onderweg werden de mannen van de muizen gescheiden.
Degenen die hun verlies namen, denken nog altijd zeer negatief over de periode terug. Degenen die de ballen hadden om te blijven zitten, denken heel anders over die periode terug.
Zo zie je maar, je resultaat kan afhangen van een enkele beslissing die je uiteindelijk wel zelf maakte.
Blijf ik zitten, of neem ik mijn verlies? Degenen die het laatste deden, die stapten ook niet meer in toen zilver van 7 af weer begon te stijgen. Neen, toen zilver op 7 stond waren ze bang dat de koers naar 3,5 zou gaan en dus nog een keer zou halveren.
En geef toe, dat had ook kunnen gebeuren! Maar zilver ging uiteindelijk naar 45+ en de posities uit het rapport gingen extreem omhoog in waarde… maar ja… Daar had niet iedereen de winst van.
In mijn visie op de goudsector sluit ik nadrukkelijk ook niets uit. Maar op dit moment denk ik dat deze sector zo interessant is, dat ik er heel mijn cashpositie voor opgeofferd heb.
Dat doe ik maar zelden. Het goudrapport heb ik ook weer even bijgewerkt. Heeft u dat al besteld?

Overigens heb ik mijn site over goud nu helemaal ‘open’ gemaakt. Eerder waren de meeste gegevens verstopt achter een ledentoegang. www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *