LADEN

Typ om te zoeken

Mijn slechte leningen strategie bij Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mijn slechte leningen strategie bij Neo Finance

De gemiddelde rente die wordt verkregen is bij Neo Finance is momenteel 14.45%.
Als ik kijk naar wat ik zonder herinvestering verkrijg, dan is dat 10,8%. Ik ben dus duidelijk iets voorzichtiger met mijn leningen dan wat gemiddeld bij Neo Finance mogelijk is.
Ondanks dat heb ik verhoudingsgewijs veel slechte leningen in portefeuille. Dat is mijn bewuste keuze geweest. Er was tot een jaar geleden een levendige handel in slechte leningen en ik heb er heel wat met een mooie korting opgekocht.
Het risico dat ik nam, is dat de slecht lopende lening uiteindelijk niet terugbetaald zou gaan worden. Dat risico was groter dan bij nieuwe leningen, want hier was het al zo dat er al enige tijd de rente en aflossing niet betaald werd.
Om dat risico te dekken, kreeg ik korting bij de aankoop van de lening. Soms wel tot 70% korting.
We zijn in veel gevallen meer dan een jaar verder en op een aantal van die leningen wordt nu toch al ‘iets’ betaald.
Het is namelijk zo dat maar weinig particulieren zich failliet laten verklaren.
Als ze kunnen, dan gaan ze ook wel weer betalen. Het geld druppelt dus binnen.
Ik heb nu 1.090 euro aan leningen uitstaan die meer dan twee jaar achter zijn met betalen. Ongeveer de helft van de leningen (het zijn er in totaal 45) is ondertussen al wel ‘iets’ aan het betalen. Ik ben dus heel tevreden met die posities, want ik heb de korting en de rente op die leningen is vaak ook nog ouderwets hoog.
Op dit moment heb ik 866 euro in de leningen geïnvesteerd en er is nog een uitstaand tegoed van 1091 euro. De leningen hebben een betalingsachterstand van 801 euro. Er staat over deze leningen ook nog 182 euro open over rente die niet op tijd werd betaald.
Van de nu openstaande leningen is 40 euro afgelost, is 52 euro rente overgemaakt en is 32 euro achterstallige rente overgemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe zich dit deel van de portefeuille zich op termijn gaat ontwikkelen.

https://www.p2pfinance.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *