LADEN

Typ om te zoeken

Mijn beste beleggingen van de laatste vijf jaar (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mijn beste beleggingen van de laatste vijf jaar (Tom Lassing)

Wat zijn de laatste jaren mijn beste beleggingen geweest…? Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Ik heb er namelijk twee die er echt heel erg uitspringen.
Het zijn toevallig posities die ik indertijd beide in de Insider BeursAccent portefeuille opnam. Aandelen die daadwerkelijk 1000% in waarde stegen.
Het gaat om allereerst het aandeel NetEase (NTES) dat momenteel 153 dollar per aandeel doet.
Een Chinees aandeel, met notering in de VS. Het bedrijf heeft een online community op het Chinese Internet. Zo zie je maar, niet alle Chinese aandelen gingen door het putje en buiten Alibaba zijn er best nog anderen succesvolle Internet ondernemingen uit en in China te vinden.
Het bedrijf is nog altijd goed bezig, maar goedkoop zijn deze aandelen nu allerminst… Tenminste… nu.
Volgens Yahoo Finance is de verwachte K/W verwachting over heel 2016 een K/W van slechts 2,5. De PEG ratio is 0,86. Alles onder de 1 is koopwaardig. Dus ondanks mijn 1000% winst zou er nog altijd wat te halen kunnen zijn… Ik heb overigens de meeste van mijn aandelen nu verkocht.
Het andere aandeel komt uit Denemarken. Het gaat om een bedrijf uit de windenergiesector. Ze maken windmolens. U kent ze mogelijk wel. Het is namelijk Nordex. Dit aandeel is que koers nog altijd onder de 28 euro te vinden. Het noteert op de Xetra beurs in Duitsland.
De K/W is 40 en over het komende jaar wordt geen verwachting uitgesproken. Ze staan er financieel prima voor, met 50 miljoen aan schulden en 494 miljoen aan cash. OOk is er een positieve cash flow.
Maar ze durven geen winstverwachting uit te spreken en analisten zijn niet positief. Ook hier heb ik op de meeste aandelen de winst al genomen. Toen ik de aandelen kocht waren analisten ook niet enthousiast. Misschien is dat wel de voornaamste reden voor de winst die gemaakt is. Niemand was er enthousiast over, dus ik kon op een ramshkoers de stukken kopen.
Die situatie is nu anders, maar razend enthousiast is de goegemeente nog altijd niet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *