LADEN

Typ om te zoeken

Mijn allereerste echt keiharde negatieve reactie over Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mijn allereerste echt keiharde negatieve reactie over Neo Finance

Dit weekend kreeg ik mijn allereerste echt keiharde negatieve reactie over Neo Finance binnen.
Ik wil je die niet onthouden:

“Beste Tom,
Ik las alleen maar positieve dingen over NeoFinance op jouw website, achteraf logisch gezien jouw historie hiermee!
Ik dus aangemeld en gebruik gemaakt van de mogelijkheden om kleinere bedragen te investeren. Het leek in het begin zo mooi! Maar inmiddels is de helft van mijn beleggingen meer dan 90 dagen achterstallig en neemt maand na maand verder toe!
Ja, zal je zeggen: corona, inflatie, oorlogen, economische tegenspoed en wat dies meer zij! Maar de toon op de website blijft onverminderd positief……waarschuw de potentiële deelnemers ook daarvoor!! Ook zie ik op de website geen enkele melding van deze defaulting companies of de succes-rate van NeoFinance!?!?
Ik zie of hoor ook niet dat er actie wordt genomen naar die bedrijven dus waarschijnlijk kan ik fluiten naar mijn centen.
Weer een les geleerd, na zovele jaren succesvol beleggen op andere en een normale manier!”

Het mag duidelijk zijn dat de persoon in kwestie het mij duidelijk kwalijk neemt dat ik enthousiast ben over Neo Finance. Alleen maar positieve dingen op mijn site! Helaas is dat ver van de waarheid. Zelfs op mijn site ben ik op enkele onderwerpen zeer kritisch naar Neo Finance. Kijk maar eens hoe ik over de Tweedehandsmarkt in leningen schrijf. Of hoe ik reageerde toen ze de eerste institutionele investeerder introduceerden.
Wat me echter opvalt aan de reactie van de persoon in kwestie is dat hij simpelweg geen idee heeft waar hij over spreekt. Hij zegt: “melding van deze defaulting companies”. Dat is een heel vreemde opmerking, want Neo Finance verstrekt alleen leningen aan particulieren. Dochteronderneming FinoMark doet zakelijke leningen, maar als je daar een account hebt, dan weet je dat je met FinoMark te maken hebt. Hij zegt dat ik niet niets publiceer over de succes rate van Neo Finance. Dat doe ik inderdaad ook niet, want zelfs zonder Neo Finance account kan je bij hen op de site precies zien bij welke risico groep welke gemiddelde default aanwezig is. Dat wordt maandelijks bijgehouden inclusief historie en is openbaar. Hij klaagt dus in feite over het feit dat hij zelf geen enkele moeite heeft gedaan vooraf informatie te verkrijgen.
Dan vervolgens nog weer een reactie als dat er geen actie ondernomen wordt naar bedrijven…
Het is alsof ik met iemand spreek die het over een compleet ander bedrijf heeft!

Ik heb enkele vragen terug gesteld. Bijvoorbeeld over hoeveel leningen we het bij hem hebben. Immers, als hij vijf C leningen afnam en drie daarvan lopen slecht, dan praten we over misschien 100 euro totale investering van hem en een bijna toevalligheid van het aantal dat mis liep. Gezien het feit dat ik het idee heb dat hij geen idee heeft waar hij geld in gestopt heeft, denk ik dat het gaat om een enorm laag bedrag. Hij moest even zijn frustratie kwijt en een slechte belegging is altijd de schuld van een ander, nooit van jezelf.
Ik heb nog geen antwoord terug gekregen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *