LADEN

Typ om te zoeken

Mega zonne-energieparken in Brazilië

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Mega zonne-energieparken in Brazilië

Zelfs Brazilië, een land dat drijft op verschillende soorten energie die er in de bodem zitten, is ‘om’. Er is in totaal aan 834 MW aan zonne-energie capaciteit vergunningen bij de overheid aangevraagd.
De leveranciers mogen zonne-energie centrales bouwen EN krijgen daarbij een contract aangeboden om de energie te leveren.
Het grootste project is opgepakt door Enel Green Power, dat een drietal centrales mag bouwen en daarbij de garantie krijgt dat de energie twintig jaar lang afgenomen zal worden. Die drie centrales zijn samen al goed voor 553 MW aan vermogen.
De drie centrales zijn Hrizonte (103 MW), Lapa (158 MW) en Noval Olinda (292 MW) Alle drie de centrales zullen worden opgezet met reguliere zonnepanelen.

zonnepaneelcentrale
Conergy won de contracten voor twee centrales met een gezamenlijk vermogen van 60 MW.
Nu moet u weten, op dit moment is de grootste zonne-centrale in Brazilië slechts 11 MW groot. Ondanks de grote problemen waarmee Brazilië nu kampt (waaronder een enorm corruptie schandaal) weet ze toch dit soort mega projecten van de grond te krijgen.
We moeten Brazilië daarom niet afschrijven omdat er weer wat politici corrupt zijn gebleken. Als het land de rotte appels weet weg te snijden, dan kan het in alle opzichten nog een grootmacht worden.
Overigens is sinds 2010 ook 700 MW aan windenergie vergunningen vergeven en 102 MW aan waterkracht.
Wanneer schaft u uw eerste zonnepanelen aan?

www.energiestart.nl (Gratis e-boek over zonne-energie op te vragen)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *