LADEN

Typ om te zoeken

Meer geld pompen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Meer geld pompen

Zodra Biden president wordt, gaat er weer een nieuwe ronde van geld pompen komen. De vraag is of het in deze fase een slechte zaak is.
Vergeet niet, Trump heeft drie jaar geleden meer dan een biljoen belastingverlaging aan met name grote ondernemingen en super rijken gegeven. Hij schoot er zelf naar verluidt 100 miljoen dollar mee op.
Dát was pas écht slecht geld.
In 2020 is vervolgens nog weer een geldcreatie ronde geweest, waarbij werknemers in arme streken meer geld aan uitkering kregen, dan dat ze konden verdienen met werken. Dat was geen briljant idee.
Wat Biden nu wil doen, is het geld écht bij de werkende EN werkloze bevolking brengen. Dát is een goede zaak. Immers gaat dat geld ook direct terug in de economie gebracht worden. Dat geld gaat de Amerikaanse economie bevorderen.
Ik ben geen voorstander van geldcreatie, maar ik vrees dat op dit moment er geen betere oplossing is om de Amerikaanse economie een impuls te geven. Te veel mensen hebben nu letterlijk honger in de VS.
Het land moet voorbij de Corona crisis zien te komen. Biden heeft daarbij enkele maanden tijd nodig om de zaak weer op de rails te zetten en om het virus uit te laten razen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *