LADEN

Typ om te zoeken

Meer dan 21.139 euro op de bank?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Meer dan 21.139 euro op de bank?

Als u meer dan 21.139 euro op de bank heeft, dan moet u over het meerdere 1,2% belasting betalen. Hoe kunt u een deel van deze belasting voorkomen en wat moet u zeker niet doen?
Wat u zeker niet moet doen, is geld op 30 december van de rekening halen en op 2 januari weer storten. De banken hebben instructie gekregen om grote geldopnames te melden.
Wat u wel kan doen, is overwegen om bepaalde aankopen nog in 2014 te doen, of alvast het geld ervoor van de rekening af te halen. In dat laatste geval wordt er wel een melding gedaan naar de belastingdienst, maar omdat het geld niet meer terug op de bank komt, is er geen sprake van belastingontduiking… Althans… Niet zo heel openlijk. Officieel moet u namelijk ook uw cash geld bezittingen aangeven.
Wat u ook zou kunnen doen, is met uw geld boven het drempelbedrag schulden aflossen. Dat scheelt dubbel. EN u betaalt geen belasting over het vermogen EN u betaalt geen rente meer over dat deel van de schuld.
Ook kunt u denken aan schenkingen als u kinderen heeft tussen de 18 en 40.
U kan natuurlijk een gift doen aan een goed doel. Dat is leuk voor het goede doel EN u kan uw schenking in mindering brengen op uw inkomen. Er gelden minimum bedragen en percentages, dus wel goed afstemmen.
Als laatste is er een vrijstelling voor beleggen in een groenfonds. Zo voorkomt u 1,2% belasting op uw vermogen. Er is dan een vrijstelling tot 56.420 euro per persoon. Misschien ook leuk om te overwegen.
Hoe dan ook raad ik u aan niet zoveel geld op een bankrekening aan te houden. Gaat een bank onderuit, dan is de kans groot dat men uw spaargeld gaat gebruiken om de bank te redden. De garantiebedragen zijn niet meer heilig, dus reken u niet veilig achter bestaande regels. Men gaat bij een volgende crisis bestaande regels gewoon opzij schuiven.
Geld op de spaarrekening is er om vragen om geknipt en geschoren te worden.
Overweeg het bijvoorbeeld te beleggen in zonnepanelen, dan levert het heel wat meer rendement op als op de spaarrekening. Dat wat u er mee bespaart kunt u weer op uw spaarrekening zetten, of koop er maandelijks wat goud en zilver mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *