LADEN

Typ om te zoeken

McEwen, een potentieel interessant goudmijnbedrijf (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

McEwen, een potentieel interessant goudmijnbedrijf (Tom Lassing)

Ze maakten per aandeel drie cent verlies. Dat maakt het bedrijf voor mij minder interessant, want ik kies standaard voor winstgevende bedrijven. De vraag is waar die 3 cent verlies ineens vandaan kwam, want het bedrijf was winstgevend en maakte in 2016 7 cent per aandeel winst.
Het bedrijf zag haar kaspositie met 15,4 miljoen dollar afnemen en ze hebben nu nog 60 miljoen in kas tegenover geen schulden.
De hoge kosten en het verlies komen voort uit de kosten voor exploratie en de kosten voor het operationeel houden van de bestaande mijnen. Ook was er een eenmalige extra kostenpost omdat in 2017 een breker onverwachts stuk ging.


Volgens McEwen gaat het om eerst investeren en daarna oogsten. Zeker geen probleem dus, maar een bewust beleid om nu even meer uit te geven en desnoods maar even in het rood te komen, om dan later met een hogere productie nieuwe goudvoorraden en lagere kosten nóg beter voor de dag te kunnen komen.
In 2018 zal het bedrijf stoppen met productie in één van haar mijnen. In andere mijnen is het makkelijk opscheppen van goud nu voorbij en moeten ze naar andere methodes overstappen om het goud uit de diepere aardlagen te kunnen winnen. Ook moet daartoe de manier waarop goud uit het gesteente wordt onttrokken aangepast worden.
Al met al is McEwen optimistisch over de toekomst en hun doel blijft om een Top500 aandeel te worden dat wordt opgenomen is de S&P500 index.
Ik ben zelf nog altijd aandeelhouder maar op dit moment ben ik geen voorstander van (bij)kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *