LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 oktober 2018

economische groei

– De goudprijs heeft gisteren de grootste klap in maanden te verwerken gekregen. Eerlijk gezegd lijkt dat geen toeval te zijn. Beleggers mochten even geen alternatief hebben toen de beurzen zwak leken. Er is blijkbaar genoeg geld om dat voor elkaar te krijgen beschikbaar.
– De beurzen over heel de wereld kleurden gisteren rood, waarbij enkele beurzen meer dan 3% van hun waarde verloren. Alleen de Dow Jones index wist uiteindelijk een winstje te plaatsen. Het geeft goed aan dat beleggers naar de grootste namen aan het trekken zijn, terwijl de rest achterblijft.
– DNB verwacht voorlopig geen omslag op de woningmarkt… Het feit dat we het er al over hebben zegt al wel dat een omslag niet geheel onlogisch zou zijn. Misschien zijn we er nog niet, maar we zijn dus al wel goed op weg.
– De relatie tussen Turkije, de VS en Saoedi Arabië heeft een extra drukpunt gekregen nu de Saoedische Journalist met Amerikaans paspoort en een Amerikaanse werkgever waarschijnlijk in de Saoedische ambassade in Turkije is ontvoert, danwel vermoord. Het Saoedische regime leek even een vriendelijke gezicht te krijgen met het nieuwe staatshoofd, maar het was schone schijn. Het blijven gewoon rondtrekkende woestijn bandieten.
– Anbang wil het Nederlandse verzekeringsbedrijf Vivat verkopen. JPMorgan moet de opties onderzoeken.
– Het IMF heeft haar optimistische toekomstvisie neerwaarts bijgesteld. De wereldeconomie zou volgens het IMF in 2018 en 2019 nog altijd met 3,7% groeien. Ik denk dat ze wel heel optimistisch zijn, al gaan de wapenverkopen tegenwoordig wel heel erg lekker door alle toenemende spanningen.economische groei
– Grote adverteerders zetten steeds meer geld in bij Amazon en steeds minder bij Google. Opvallend, want ik zelf had meer gedacht dat ze naar Facebook zouden trekken. Vooralsnog is Google de leiderspositie nog niet kwijt, maar in bepaalde sectoren is een verandering al wel zichtbaar
– Ik heb zelf recent een rapport over Crypto’s geschreven. De huidige stand van zaken, maar ook de toekomst. Kijk hier voor meer informatie. Zo had u deze markt nog nooit bekeken!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *