LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 mei 2022

  • Ik heb dit weekend vooral gebruikt om in de tuin te werken. Alleen computer aan gehad om de Mooie Beursdag Nieuwsbrief te maken en verzenden. Zaterdag ook nog even tijd genomen voor de promotie van een bedrijfsverzamelgebouw in Best en de promotie van PleinBest.nl de lokale site waar ik webmaster en buurtverbinder bij ben. In de tuin bezig geweest met het verbeteren van de schelpenpaden. Vooral de overgang naar gras wat de afgelopen negen jaar een rommeltje geworden.
  • De beurs is nu geen leuke plek om te vertoeven. Beleggers zijn bang. Ik heb enkele weken geleden (op tijd) de nodige winsten genomen. De vraag is dan, wanneer stap je weer in… In de Mooie Beursdag nieuwsbrief daarom drie aandelen, maar wel met een strikte stop loss. Als het niet wil, dan liever een klein verlies dan een flinke zeperd.
  • Het aantal bedrijven dat er nu mee stopt neemt toe. De steun is weggevallen en consumentenpatronen zijn na Corona veranderd. Niet ieder bedrijf kan daar (op tijd) mee omgaan.
  • Het VK heeft de importtarieven op platina en palladium uit Rusland en Wit Rusland verhoogd. Er komt een extra 35% bovenop. Ook zal het VK de uitvoer van veel meer producten naar beide landen gaan verbieden.
  • Op de Philipijnen staat de zoon van voormalig dictator Marcos op winst. Ze hebben er geen koninklijke familie, maar wel zie je dat bepaalde families keer op keer de macht weten te grijpen.
  • De koers van bitcoin is ook dit weekend omlaag gegaan. In euro’s is de koers nu onder de 32.000 gekomen.
  • Ik heb vorige week daytrader Aloys Mattijssen geïnterviewd. Je kan het hier bekijken:
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *