LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juli 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juli 2021

vastgoed
  • De ECB gaat de inflatie berekeningen weer eens aanpassen. Ze willen nu de woningprijzen gaan meenemen in de berekeningen. Hoe reëel is dat? Hoe vaak koopt u een woning? Woonlasten zou ik me iets bij voor kunnen stellen, maar woningprijzen?
  • Vorige week gaf collega Satilmis aan dat hij 5 aandelen voor het inflatie scenario had geselecteerd. U kan daar hier meer over lezen.
  • Stellantis, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler, gaat 30 miljard investeren in de ontwikkeling van elektrisch rijden. Het bedrijf sluit daarmee aan in het rijtje van gevestigde automerken die hetzelfde bekend maakten. De grote vraag is waarom ze allemaal op hetzelfde liedje willen dansen, terwijl de dansvloer zo krap is. Immers is er een grondstoffenprobleem voor zowel de accu’s als de elektromotoren.
  • Vorig jaar gaven de officiële experts van de huizenmarkt aan dat het in 2021 over en uit zou zijn met de prijsstijgingen van huizen. Ik was het daar toen totaal niet mee eens en heb daarin volledig gelijk gekregen. De gekte in de huizenmarkt is nog altijd vol onder stoom. In een jaar tijd stegen huizenprijzen met een recordsnelheid tot wel 20% prijsstijging. Overbieden is nu de norm.
  • In de VS gaan enkele banken bepaalde vormen van consumentenleningen niet langer verstrekken. Het past in het plaatje van de veranderende rol van de banken in de economie. Voor consumenten kan dit heel negatief uitpakken omdat de banken de bestaande leningen omzetten naar ongunstiger leningen die een grotere (negatieve) impact op de kredietwaardigheid van de lener hebben.
  • Het vertrek van de Amerikanen uit Afghanistan moet eind augustus voltooid zijn. De Taliban heeft het gat op veel plekken snel gevuld en veel Amerikaans materiaal is in hun handen gekomen. Een burgeroorlog is heel waarschijnlijk en een enorme vluchtelingenstroom ook. 20 jaar oorlog en niets bereikt. Het is toch diep triest.
  • Crypto liefhebbers moeten eens naar Wyoming kijken. Daar is een DAO goedgekeurd. Lees hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *