LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 februari 2017

Cigna en Anthem mogen in de VS niet fuseren omdat het slecht voor de concurrentie in de markt zou zijn.


– Opmerkelijk: De genomineerde opperrechter Neil Gorsuch heeft de tweets van president Trump “ontmoedigend” en “demoraliserend” genoemd. Er moet nog een hearing in verband met zijn aanstelling komen en vooral democratische senatoren zullen deze kans graag oppakken. Volgens Neil moet hij als rechter ‘eerlijk’ zijn in zijn uitspraken, dus ook als ze de huidige president niet uitkomen. Hij refereerde naar de tweets van Trump over de uitspraken van rechters richting de moslimban.
– Mosul an Raqqa zullen over 6 maanden veroverd zijn. Het triest dat met alle macht van de coalitie ze de strijders van IS(IS) niet sneller uit deze steden kunnen verdrijven. De zes maanden houden eigenlijk in dat ze de steden willen uithongeren en platbombarderen en niet zo zeer gewapenderhand willen veroveren.
– De Nederlandse inflatie is officieel naar 1,7% gestegen. Dit is een doel van de ECB en houdt in dat de koopkracht van uw spaargeld omlaag holt. De echte inflatie is waarschijnlijk veel hoger.
– Duizend beleggers stappen naar de rechter vanwege de overname van de Fortis aandelen door Ageas in 2008. De vergoeding van slechts 1,2 miljard voor aandeelhouders wordt door hen als onvoldoende gezien. De nu voorliggende vergoeding houdt in dat minder dan een euro per aandeel verkregen gaat worden.
– Volgens Dijsselbloem zal Nederland zonder IMF geen verdere vergoedingen aan Griekenland verstrekken. Overal in Europa gingen bankaandelen omlaag. Of dat terecht is, is onwaarschijnlijk. De banken hebben dit risico al lang geleden naar de regeringen en belastingbetalers overgeheveld.
– Trump heeft in een tweet een bedrijf met name genoemd omdat ze het product van zijn dochter niet meer voeren. Dit is voer voor de ethische commissie. Dit gaat namelijk veel te ver. Daar hoort de president van de Verenigde Staten niet over te communiceren. Hij is privé en politiek aan het combineren. De vraag is of de rechtsstaat Amerika daar iets tegen kan doen. Ze hebben simpelweg nog nooit een president gehad die zich zo onaangepast gedroeg.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *