LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 dec 2020

  • Tesla heeft op de huidige extreem hoge waardering weer 5 miljard dollar aan nieuw geld via een aandelenaanbod opgehaald. Een heel slimme zet en bijna gratis geld voor het bedrijf. Op die manier kunnen ze verliesgevend blijven opereren en via die weg hun concurrenten het moeilijk blijven maken.
  • Voor het eerst sinds 1995 dreigt er een Nederlandse verzekeraar om te vallen. De 80.000 polishouders dreigen daarmee de waarde van hun opgebouwde polissen (deels) te verliezen. Ineens blijkt dan weer hoe kwetsbaar je bent als je zogenaamd veilig bij een verzekeraar je spaarkapitaal aan het opbouwen bent. Als die verzekeraar er een potje van maakt, dan ben jij als polishouder (die niets te zegen heeft) het haasje. De curator gaat nu kijken in hoeverre het nog mogelijk is om de accounts over te dragen aan een andere verzekeraar.
  • De Horeca is NIET de besmettingsbron voor Corona, toch wil het kabinet geen versoepelingen in die richting. Je vraagt je af wat hier de achterliggende reden dan van is. Is het ego, is het toch een hekel aan de oude klasgenootjes die niet konden leren, maar wel rijker werden? Zeg het maar. Er is geen wetenschappelijke onderbouwing om de Horeca dicht te houden. Dus wat is het wel?
  • Poolse supers zijn ineens in Nederland doelwit voor aanslagen. Als dit een boodschap is, dan zou het misschien toch beter zijn er iets duidelijker over te zijn.
  • Vanavond hebben Johnson en Von der Leyen een overleg over de Brexit. Gaat het op het allerlaatste moment toch nog lukken? Ik heb er met Boris aan het roer een hard hoofd in.
  • Shell raakt snel goed personeel kwijt omdat het concern in de ogen van de carrière makers te traag richting de implementatie van groene energie is.
  • In de VS is nog weer een rechtszaak door team Trump verloren. Dit keer kwam de zaak WEL voor het hoogste rechtsorgaan en het was net zo kansloos als bij lagere rechters.
    Zelfs de staat Texas doet nu een trieste poging de stemmen van staten die voor Biden stemden te laten afkeuren. Het is alsof Nederland de verkiezingsuitslag van Malta, Hongarije en Portugal wil afwijzen omdat ze daar niet langer met een rood potlood stemmen. Zoiets is kansloos en dat is de poging van Texas ook. Hoe ver trekken ze deze waanzin door?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *