LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 april 2020

joe biden
  • Het aantal bevestigde Corona zieken in de VS is gisteren boven de 400.000 gekomen. België stond gisteravond 10e en Nederland 12e. Qua aantal doden staan België en Nederland vrijwel gelijk. Let wel, Nederland en België hebben ieder hun eigen manier om de statistieken te beïnvloeden. De cijfers zijn maar een indicatie.
  • Bernie Sanders heeft gisteren zijn (laatste) poging voor het Amerikaanse presidentschap opgegeven. Wall Street was opgelucht en aandelen stegen flink na dit bericht. In mijn ogen is het voor de VS heel jammer dat deze standvastige man geen kans krijgt om de Amerikaanse politiek op te schonen. Het land had het kunnen gebruiken. Met de keuze voor Biden kiezen de Democraten voor een saaie caretaker. Een man die niets fundamenteels gaat veranderen. Hooguit gaat hij wat maatregelen van Trump terugdraaien en daar blijft het dan bij. In de peilingen doet hij het beter dan Trump, maar het zal nog moeilijk gaan worden. Trump heeft een fanatieke aanhang. Biden heeft geen aanhang. Die heeft slechts grote geldschieters achter zich.
  • Webinar software maker Zoom ligt onder vuur. Verschillende investeerders hebben aangekondigd het bedrijf aan te gaan klagen vanwege de gebrekkige beveiliging en privacy regeling. Daarmee heeft het bedrijf hun investering willens en wetens in gevaar gebracht. Als dat in de VS de enige manier is om dit bedrijf tot de orde te roepen, dan moet het maar. Zoom heeft schaamteloos alle gegevens waarop ze bij gebruikers de hand konden leggen doorverkocht. Maakte niet uit of je daar toestemming voor gaf, of juist niet. Ze deden het toch.
  • Zoekt u nog een interessante belegging met een te beheersen risico, kijk dan vanavond naar het webinar over Neo Finance!
  • Saoedi Arabië heeft voor 1 miljard dollar belangen in vier Europese energiebedrijven gekocht. Het gaat om belangen in Shell, Total, Equinor en Eni. Deze bedrijven zijn al ver met de aanpassing van pure oliebedrijven naar bijvoorbeeld gas en andere bronnen. Daarnaast zijn de koersen recent fors geraakt. Geen slecht idee van de Saoedi’s.
  • Omdat veel minderheden de Corona maatregelen bleven negeren, zijn in Nederland deze maatregelen nu ook in het Arabisch, Pools, Engels en Turks vertaald.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *