LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 sept 2021

  • Gisteren ineens een gevoelige daling van de goudkoers. Dat kwam voor mij onverwacht. Ook de koers van bitcoin ging zwaar onderuit. Bitcoin verloor meer dan 10% aan waarde. Dat nét op het moment dat El Salvador bekend maakte dat bitcoin er een wettelijk betaalmiddel is geworden. Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak, zo lijkt het wel.
  • Volgens een expert zijn de vaccins van Pfizer, BioNBTech en Moderna de meest veelbelovende producten. Ze zetten in op mRNA techniek en dat lijkt nu de nieuwe standaard voor vaccin ontwikkeling te worden. Op dit moment wordt 70% van alle vaccins via deze weg ontwikkeld.
  • Kunstmest is enorm in prijs gestegen omdat de grootste leverancier in de wereld een force majeure moest melden. Vanwege de gevolgen van de storm Ida is de fabriek stilgelegd.
  • Een hedge fund manager wordt nu als goeroe gezien omdat hij over tien jaar tijd een 105% rendement per jaar heeft gemaakt. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? Hij verdiende in het eerste kwartaal van 2020 een rendement van meer dan 4000% omdat hij op dat moment volledig short zat en de markt de Corona crisis in ging. Eén keer mazzel en de rest van de tien jaar zo zo presteren maakt je een goeroe.
  • Koeweit kent een gigantische afvalberg aan oude autobanden. Ze gaan nu die naar schatting 42 miljoen autobanden recyclen. Op de huidige vaalt wil Koeweit binnenkort 25.000 woningen gaan bouwen.
  • Berenberg, de analisten firma die regelmatig als mosterd na de maaltijd met analyses komt, heeft het koersdoel voor ASML bijgesteld naar 845. Hun oude koersdoel was 670. Dat laatste koersdoel was ondertussen al fors overschreden. Dat hadden ze dus juist gezien.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *