LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 juni 2022

  • Een flink conflict bij Centric heeft de directie doen besluiten in zijn geheel op te stappen. Een ongehoorde stap en dat bij een bedrijf dat de ICT voor de Nederlandse overheid verzorgt. Het wordt tijd te kijken naar een stabielere oplossing voor de overheid ICT.
  • In Nederland is de adviesprijs voor een liter benzine 2,504 euro. Nog niet eerder lag de prijs zo hoog. Saillant detail… zelfs in Oekraïne betalen ze niet zo veel voor benzine. De prijs ligt daar rond de 2 euro.
  • Volgens de KvK zijn het nu vooral nieuwe catering bedrijven die als starters op de markt verschijnen. Mijn jongste dochter en haar vriend hebben hun catering bedrijf nog maar nét door de Corona tijd heen weten te loodsen, maar draaien nu weer volop. Ik merk het aan de restjes die terugkomen en die ik als Bokashi verwerk als het niet meer naar de kippen kan.
  • Het lukt Oekraïne steeds meer om via de weg en het spoor granen te exporteren. De export nam 80% toen ten opzichte van de maand er voor.
  • Naar Japan op vakantie… Dat is alleen mogelijk als je je constant door een gids laat begeleiden. Ook moet je letterlijk overal een mondkapje op. In 2019 kwamen er 31,9 miljoen toeristen naar Japan. Ik denk dat de huidige regels een flink herstel nog wel even in de weg staan.
  • De Chinese auto- en batterij maker BYD zegt dat het mogelijk batterijen aan Tesla gaat leveren. Het aandeel schoot daarop een paar procent omhoog. Het bedrijf dat nu nog batterijen aan Tesla levert daalde 6% in waarde. BYD neemt hier wel een risico. Immers, hoe goed is Elon Musk te vertrouwen?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *