LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 februari 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 februari 2024

  • De koers van bitcoin heeft de afgelopen 24 uur weer een sprong omhoog gemaakt.
    Overweeg ook een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief van Joost!
  • De zoon van Warren Buffett heeft Oekraïne een donatie van 500 miljoen dollar gegeven. Hij is daarmee in zijn ééntje de op zeven na grootste donor van dat land geworden. Boven hem staan landen als de VS en Duitsland. Hij kreeg zijn enorme vermogen omdat hij een fractie van het vermogen van zijn vader ontvangen heeft.
  • China hoopte dat het de grote Amerikaanse beleggers kon aantrekken met IPO’s. Die droom is vervlogen nu China zich steeds verder vervreemd van de VS. Hun beurzen moeten nu elders beleggers gaan trekken.
  • Softbank heeft haar enorme verliezen in WeWork kunnen compenseren met nog grotere winsten met Arm. Softbank bezit 90% van de aandelen Arm. De koers van dat aandeel ging gisteren tijdens beursuren met 5,5% omhoog en in de nabeurse handel steeg het aandeel bijna 20%. Het aandeel WeWork was vele miljarden waard en is nu nog een kleine 7 miljoen waard. Dat aandeel verloor gisteren 56,6% aan waarde. Het is failliet, maar de beursnotering bestaat nu nog wel. De notering zelf is meer waard dan het bedrijf.
  • Minister de Jonge wil de huurregeling snel versoepelen om het investeringsklimaat in huurwoningen te verbeteren. Blijkbaar ziet hij eindelijk in dat hij met oogkleppen op aan het regeren is? Waar heeft die man geen puinhoop van gemaakt? Hoe kan het zijn dat die drol steeds op belangrijke posten de zaak komt besmeuren?
  • De Indiase premier is van mening dat de wereld blij met India moet zijn. Het land koopt namelijk met een enorme korting de Russische olie op en houdt daarmee de olieprijzen voor de rest van de wereld heel laag… Hij heeft en punt…
  • China heeft slechte producenten cijfers (PPI) gepubliceerd. Voor de zestiende maand op rij waren de cijfers slechter en ze lieten een PPI daling van 2,5% jaar op jaar zien.
  • Vandaag komen nabeurs in de VS de volgende bedrijven met cijfers: Pinterest, Cloudflare Silvercorp Metals en Prospect Capital Corp. Deze laatste twee heb ik zelf aandelen van.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *