LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 februari 2017

De laatste tijd kwamen bij veel lezers de nieuwsbrieven niet meer aan. We hebben de reden gevonden. De verzend instellingen van de server waren door een hacker iets aangepast. Helaas weer zo’n geval waarbij software te laat gepatched werd en in dit geval was er een Koerdische persoon of organisatie die het nodig vond om het software lek te willen misbruiken. Ze hebben geprobeerd de site plat te leggen en te vervangen door een Koerdische propaganda site, maar dat is niet gelukt. We vonden wel wat Koerdische files op de server.
– Bernie Sanders heeft een boekje opengedaan over de naaste medewerkers van Trump. In het kabinet van Trump zitten maar liefst drie oud Goldman Sachs bankiers. Het is dus niet zo gek dat al binnen twee weken de beperkingen voor banken weggestreept werden. Trump is net zoals de vorige presidenten een speelpop van de grote bankiers.
– Bureau Kredietregistratie (BKR) heeft maatregelen aangescherpt om te voorkomen dat kredietregistraties ‘verdwijnen’. Er zijn bedrijven die aangeven dat ze dat kunnen en in enkele gevallen is ze dat ook gelukt.
– Er is een ruzie ontstaan tussen het IMF en de EU. Volgens Dijsselbloem eiste het IMF bepaalde zaken van Griekenland die het IMF nu toeschrijft aan de EU.
– In Nederland is het aantal gezinnen onder de armoedegrens toegenomen. 8,8% van de gezinnen zit onder de armoedegrens.
– Indonesië is in de greep van nepnieuws. Het gerucht is namelijk op social media aan het rondgaan dat China vergiftige chili zaden naar Indonesië heeft gestuurd. De kern van het bericht was juist. Vier Chinezen hadden daadwerkelijk besmette zaden op een boerderij gezaaid. Het nepnieuws was dat dit het beleid van China was om Indonesië te vergiftigen en dat alle zaden getroffen waren. Via Social Media ontstond er een sterke anti-China beweging die de relatie tussen de landen onder druk zette.
– Hou drie maart even vrij als u interesse hebt in onroerend goed beleggingen. Ik krijg dan twee ondernemers op bezoek die in Engeland een bestaande opzet gaan uitbreiden. Later meer hierover.
– Heijmans heeft haar Belgische activiteiten voor een netto kasopbrengst van 40 miljoen verkocht.
– Mediahuis heeft nu ook de 11% van TMG die van Delta Lloyd was in handen. De overname strijd met John de Mol gaat een volgende fase in.
– Rio Tinto boekt over 2016 een hogere winst. De omzet daalde wel door lagere koersen voor grondstoffen. Er wordt 1,70 dollar per aandeel aan dividend uitgekeerd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *