LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 sept 2023

  • Reserveer vast in je agenda: 5 oktober 19:00 uur Webinar met onder meer een onderdeel waarbij de Investor Relations Specialist van NEO Finance zal (in het Engels) uitleggen hoe Artificial Intelligence (A.I.) het bedrijf helpt om lening risico’s te kunnen inschatten. Dit is voor het eerst dat NEO Finance daar iets over zegt! Ook zal de CEO van het bedrijf een korte presentatie geven.
  • De winsten van Amerikaanse bedrijven nemen gemiddeld genomen weer toe. De Amerikaanse economie blijft verrassend sterk. De beurzen laten vandaag lagere futures zien. Ik heb al vaak gezegd, de beurs en de economie staan los van elkaar. Hebben een totaal andere schaal van tijd waarin ze leven. Vergis je daar niet in!
  • De stakingen in Hollywood hebben een hap uit de winst van Warner Brothers Discovery genomen. Nog altijd verwacht het bedrijf een winst van meer dan 11 miljard dollar. Vandaar dat ze zich die hogere lonen en zekerheden die gevraagd worden niet kunnen betalen.
  • Afgelopen maand is er 12 miljard dollar aan waarde uit de Chinese aandelenmarkten vertrokken. De Chinese economie heeft het zwaar. De uitvoer was 8,8% lager dan een jaar geleden. Ik noem deze twee onderwerpen in één zin, maar zoals u enkele zinnen hierboven al kon lezen, zijn dit onderwerpen die niet ‘logisch’ bij elkaar horen te staan. Veel journalisten doen dat wel, net zoals ik hier. Het is aan jou om dat te herkennen en je te realiseren dat het hier om twee losstaande feiten zonder veel correlatie gaat.
  • Rusland gaat het buitenlandse banken moeilijk maken de Russische markt te verlaten. Ze mogen alleen vertrekken als ze Russisch kapitaal vrijgeven. Iets dat ze niet mogen. De banken zitten dus tussen de wal en het schip. Putin wil laten zien dat hij zijn rijke vrienden helpt. Het gaat namelijk om de miljarden van de Oligarchen die in het westen bevroren zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *